Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Svante (26) zet eigen ‘plantaardige’ levensstijl om in gezonde horecazaak: “Als iemand één dag per week eet zoals ik, is mijn missie geslaagd”

Svante (26) zet eigen ‘plantaardige’ levensstijl om in gezonde horecazaak: “Als iemand één dag per week eet zoals ik, is mijn missie geslaagd”

Svante Renneboog in haar gezonde restaurant: “De bowls komen in een halve kokosnoot, de toasts op een plankje van bamboe.” Foto: fvv

Gent -

Plant Based. Zo heet de keuken van Svante Renneboog in haar nieuwe zaak Gu-i in de Sint-Pietersnieuwstraat. “Ik gebruik de term ‘veganistisch’ niet graag. Dat gaat over wat níét mag. Ik heb het liever over wat wél mag.” En dat is alles waaraan geen dieren te pas komen. “Geen vlees, geen vis, geen melk, geen eitjes. Zelfs geen honing.”

Ze was tien toen ze vege­tariër werd. Een jaar later schakelde ze een versnelling hoger en begon ze plant based te eten. Svente Renneboog eet plantaardig, niets van dierlijke producten gaat door ...

Het beste van Enkel voor abonnees