VOETBAL 1STE AMATEURKLASSE

Impasse compleet bij FCV Dender, investeerder stelt voorwaarden

Denderleeuw -

Met een openstaande stadionschuld van 500.000 euro ziet het er niet meteen rooskleurig uit voor FCV Dender. De sleutel ligt mogelijk bij de gemeente. Ook de Indonesische investeerder Sihar Sitorus kan soelaas brengen, maar die stelt voorwaarden.

Dat de impasse compleet is bij FCV Dender, werd duidelijk na een langdradige uiteenzetting door de tijdelijk aangestelde CEO Patrick Vergans die om de hete brij dribbelde en geen goed figuur sloeg. Echt pijnlijk werd het toen Luc Van Den Meersschaut, al decennia lang stadionomroeper en trouwe clubman, bij een interpellatie naar zijn identiteit werd gevraagd. De speaker stelde de vragen die op ieders lippen lagen, maar een klaar antwoord bleef uit.

Toen Sitorus meerderheidsaandeelhouder werd in november 2016, verwierf de gemeente wegens de gewijzigde eigendomsstructuur contractueel het recht om het openstaande krediet voor het stadion meteen terug te vorderen. Dat gebeurde vooralsnog niet, maar de onzekerheid weegt.

Twee mogelijkheden

Patrick Verjans ziet twee mogelijkheden. “De gemeente kan haar recht op de onmiddellijke claim laten vallen. Zo niet moet het openstaande schuldsaldo aangezuiverd worden. Onze investeerder stelde een interessante financiering voor, maar koppelt daar voorwaarden aan vast die intern blijven.”

Verjans liet zich ontglippen dat de investeerder ervan overtuigd diende te worden dat de jeugdafdeling een aparte entiteit vormt die weliswaar onder hetzelfde stamnummer fungeert. Daar wringt dan ook het schoentje. De jeugdwerking boert wel goed en wil haar kassa niet laten leegroven zonder garanties over een betere doorstroming. Op de vraag wanneer Dender uit de impasse kan raken, bleef Verjans het antwoord schuldig. “We werken eraan. Op 30 juni eindigt mijn opdracht en moet er een structuur staan op administratief, sportief en commercieel vlak om de promotie naar eerste klasse B voor te bereiden”, klonk het ambitieus maar oppervlakkig.

Voorlopig liggen met M'Barki en Zaidi twee spelers onder contract en werd nog geen coach aangesteld. De klok tikt genadeloos.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio