Duo dat winkel overviel in Neder-over-Heembeek vlucht via Ring tot in Asse

Twee verdachten van overval opgepakt in houtopslagplaats in tuin

De verdachten strandden in Kobbegem (Asse). Foto: if

Twee overvallers zijn dinsdagavond na een spectaculaire achtervolging gevat. Ze waren vanuit Brussel via de Ring tot in Asse gevlucht. Daar werden ze gevat. Zij hadden zich verstopt in een kleine houtopslagplaats.

Twee mannen kwamen omstreeks halfzeven een handelszaak aan de Pagodenlaan in Neder-over-Heembeek (Brussel) binnen en bedreigden de uitbater. Ze eisten de inhoud van de kassa en gingen ervandoor.

Gecrasht

Intussen was de politie opgetrommeld. Een patrouille kruiste het pad van de vluchtende verdachten. Het kwam tot een wilde achtervolging via de Brusselse Ring. De Brusselse agenten kregen versterking van de politiezone Amow en de helikopter van de federale politie.

De twee verdachten strandden in Kobbegem (Asse). Daar crashten ze en lieten het voertuig achter en vluchtten te voet. “Ze liepen door de velden. Het was een ploeg van onze anti-overvalbrigade die hen uiteindelijk inrekende”, zegt Ilse Van de Keere van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene. “Ze zaten verstopt in een hok waar hout in lag opgeslagen, niet ver van de plek waar ze hun gecrashte vluchtwagen hadden achtergelaten.”

De twee werden meegenomen voor verhoor. Bij de overval vielen geen gewonden. Volgens Van de Keere werden er geen vuurwapens gebruikt.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S