30-jarige vecht in rechtbank tegen ouders die hem het huis uit willen, maar rechter geeft hen gelijk

30-jarige vecht in rechtbank tegen ouders die hem het huis uit willen, maar rechter geeft hen gelijk

Michael Rotondo (links) en zijn ouders (tweede en derde van rechts) in de rechtszaal. Foto: AP

Zijn ouders waren het beu dat hij weigerde klusjes te doen of huur te betalen, dus wilden ze hun 30-jarige enige zoon het huis uit. Maar daar legde Michael Rotondo zich niet zomaar bij neer. De Amerikaanse familie vocht het dinsdag uit in de rechtbank, waar de rechter zoonlief beval het huis te verlaten.

Christina en Mark Rotondo uit Camillus (New York) probeerden hun zoon al drie maanden het huis uit te krijgen. Ze schreven zelfs vijf formele brieven – “Je bent onze gast geweest, maar er is geen huurcontract of overeenkomst die je enig recht geven om hier te blijven zonder onze toestemming” – die hij negeerde.

Volgens Michael Rotondo kreeg hij niet genoeg tijd om te verhuizen, hoewel zijn ouders hem daar financieel bij probeerden te helpen. Dus toen ze via juridische weg probeerden hem uit het huis gezet te krijgen, vocht hij dat aan in de rechtbank.

Hij argumenteerde daar dinsdag dat hij zes maanden de tijd zou moeten krijgen om te verhuizen, maar de rechter van de New York State Supreme Court noemde die eis “buitensporig”. Waarop Michael de eis dat hij het huis zou verlaten “buitensporig” noemde.

De rechter probeerde Michael nog te overtuigen om zelf tot een compromis te komen met zijn ouders, maar toen hij dat weigerde, koos de rechter de kant van de ouders: hij moet verplicht het huis verlaten.

“Nooit gevraagd om bij te dragen”

De 30-jarige – die zelf als zijn eigen advocaat optrad – verliet daarop woedend de rechtbank en vroeg de aanwezige cameraploegen om hem te interviewen. Volgens hem had de rechter zijn zaak niet volledig gelezen, en hij zei dat hij de uitspraak zou aanvechten. Vermoedelijk mag hij daardoor in het huis blijven tot een beslissing is gedaan over dat beroep.

Volgens Michael gaven zijn ouders hem geen reden waarom hij hun huis moest verlaten. “Ze hebben nooit van mij verwacht dat ik bijdroeg aan de kosten van het huishouden, of dat ik hielp met klusjes of het onderhoud van de woning. Dat is simpelweg een onderdeel van onze overeenkomst.” Michael zei ook dat zijn ouders hem geen eten geven noch zijn kleren wassen voor hem. Volgens hem waren er geen incidenten met zijn ouders maar sprak hij niet met hen.

Ook rechtszaak tegen werkgever

Het was niet de eerste keer dat Michael Rotondo naar een rechter stapte: hij heeft een rechtszaak wegens discriminatie aangespannen tegen de winkelketen Best Buy, nadat die hem zou ontslagen hebben omdat hij niet op zaterdagen kan werken.

Volgens de man heeft hij nu zijn eigen bedrijfje, al zeggen zijn ouders dat hij werkloos is en weigerde hij aan de tv-ploegen te zeggen wat zijn bedrijfje inhield. “Mijn zaak is mijn zaak.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees