Hoongelach na beleidsverklaring Coucke: “Eigenlijk wil hij gewoon Club Brugge kopen?”

Hoongelach na beleidsverklaring Coucke: “Eigenlijk wil hij gewoon Club Brugge kopen?”

Foto: BELGA

Marc Coucke legde woensdag zijn eerste ‘State of the Union af” bij Anderlecht. Daarin gaf hij aan meer beleving te willen creëren voor de fans, en meer in te zetten op de VIP-beleving. Ook het nieuwe E-ticketing werd de lucht ingeprezen door de paars-witte voorzitter. Niet iedereen was echter overtuigd van de goednieuwsshow van Coucke.

Enkele Anderlecht-fans reageerden teleurgesteld op de plannen van de KMO-tribune. Die komt in de plek van huidige zitplaatsen. Coucke gaf aan dat er elders plekken vrijkomen. Ze kunnen ook kiezen voor de upgrade naar de KMO-tribune, maar dat gaat gepaard met een fikse meerkost. Ook het feit dat Coucke niets zei over de abonnementsprijzen, stuitte op onbegrip.

Coucke wil daarnaast hard inzetten op de sfeerbeleving. Daarvoor pakt hij uit met een fanzone aan het stadion, waar voor elke thuismatch de spelersbus passeert. Er komen ook extra sfeervakken , die voor 1000 extra plaatsen in de spionkop moeten zorgen. De nieuwe E-ticketing en in het stadion betalen met een op te laden betaalkaart moeten het gemak van fans verhogen. Maar enkele opmerkzame Twitteraars konden een glimlach niet onderdrukken. “Dat doet Club Brugge al jaren”, klonk het. “Sfeer in het stadion? Dit is mijn Anderlecht niet meer”, was de sarcastische opmerking van een fan.

Met een uitgebreide eretribune en de nieuwe KMO-tribune zet Coucke dus vol in op de VIP’s. Die moeten extra gesoigneerd worden. Anderlecht gaat een samenwerking aan met enkele topchefs en vergroot het restaurant Saint-Guidon. Niet echt nodig, vinden sommigen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.