Hoofd van hondenbrigade Brusselse politie onder vuur voor racisme

Hoofd van hondenbrigade Brusselse politie onder vuur voor racisme

(archiefbeeld) Foto: EPA

Brussel -

De commissaris van de hondenbrigade van de Brusselse zone Zuid is woensdag overgeplaatst na een klacht over antisemitisme, racisme, homofobie en seksisme. Dat zegt Joël Rubinfeld, voorzitter van de Belgische Liga tegen het antisemitisme (LBCA).

De woordvoerder van de lokale politie (Anderlecht, Vorst en Sint-Gillis) bevestigt dat een gerechtelijk onderzoek is opgestart, evenals een intern en disciplinair onderzoek. Hij zegt ook dat er gepaste maatregelen zullen worden getroffen.

De LBCA diende een klacht in bij het parket in verband met twee agenten van joodse origine die zeggen dat ze het slachtoffer zijn van discriminatie binnen de dienst. Ze beweren dat de man hen naar naziliederen liet luisteren. Er zou ook sprake zijn van negationisme. De problemen zouden al aanslepen sinds 2015.

Vijf mensen van de dienst, ofwel een derde van het personeel, hebben tegen de man getuigd. “Het is iemand die Belgen van Maghrebijnse origine slecht behandelt. Wie weigert dat ook te doen, krijgt het verwijt homo te zijn en de man maakt ook erg seksistische opmerkingen naar de vrouwen in zijn team toe”, aldus Rubinfeld.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees