Ontbijttent volzet, goed voor 700 eters

FOTO. Baloise Belgium Tour: alles wijkt voor de koers

Supernerveus worden ze er al niet meer van, de werklui van de Technische Uitvoerende Dienst, daarvoor is de Baloise Belgium Tour al iets te vaak Lochristi gepasseerd. Morgenvoormiddag is het dus weer zover, en dat zal u geweten hebben. Wie het oranje wagenpark van de mannen van de gemeente wil bewonderen, moet nu maar even door Dorp-Oost fietsen. De grootste bekommernis was opnieuw de wagens wegkrijgen voor EDUGO. Rond één uur werd de reuze ontbijttent van B&C-Tenten van Bart Van Herreweghe afgeleverd, maar ondanks de verbodsborden werd er nog lustig geparkeerd. Een goed uur later stond de tent overeind.. en één auto bleef achter. Als u uw blauwe BMW terugwil: even achter de tent aan de Bloembinderij gaan snuisteren.

De Baloise Belgium Tour heeft impact op de hele dorpskern natuurlijk: de parking achter het gemeentehuis is klaar voor de wagens van de organisatie en de pers, in de Dekenijstraat is het ook al opvallend leeg voor de fietsparking. Her en der wijzen borden de weg naar de juiste parkeergelegenheid, aan de bushalte in de Schoolstraat kan u lezen waar u morgen best de bus kan nemen, enzovoort.

De vlaggen zijn gehesen, in de ontbijttent worden met verbazingwekkende vingervlugheid tafeltjes opengeplooid, de afvalsorteerpunten zijn geïnstalleerd, TUD-duivel-doet-al Patrik Van de Velde sleurt met de laatste elektriciteitskasten en sportfunctionaris Peter Geers trekt weer spurtjes tussen de tent en het oud-gemeentehuis. Samengevat: Lochristi is (zo goed als) klaar voor de koers.

Mocht u denken: minder grote namen in deze editie, minder belangstelling, zo werkt het niet: de kaarten voor het ontbijt tussen 8.30 uur en 11.30 uur zijn zo goed als uitverkocht, goed voor 650 à 700 hongerige koersfanaten.

Podiumvoorstelling vanaf 11.50 uur met Michel Wuyts. Wij wedden er nu al op dat hij weer een grapje uithaalt met burgemeester Deswaene.  André Greipel start in Dorp-Oost als leider in de BBT.  Hij won woensdagmiddag de groepsspurt van de eerste rit, Buggenhout-Buggenhout.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio