Dove en halfblinde teckelpuppy vermoedelijk meegenomen

Harry, let op zijn gespleten neusje. Foto: rr

Wuustwezel - In de Kalmthoutsesteenweg in Wuustwezel verdween vrijdag 18 mei een tien weken oude dove teckelpup uit de tuin. Vermoedelijk werd Harry, zoals het diertje heet, een beetje verderop in de Rijsvennenstraat meegenomen.

Harry is een ruwhaardwergteckeltje. Hij komt van een rasfokker, maar omdat het diertje doof en blind is aan één oog, kon de fokster hem niet verkopen. Hij heeft ook een gespleten neusje. De dierenarts verzekerde echter dat Harry geen pijn lijdt en perfect gelukkig kan leven ondanks zijn handicaps. Bo Geukens besloot dik twee weken geleden de pup te adopteren.

Toen dochter Fay (5) het hondje in de omheinde tuin liet om te plassen, vond het wellicht een gaatje. Speurhonden van Lost Dogzzz volgden zijn spoor, dat doodliep in de vlakbij gelegen Rijsvennenstraat in Wuustwezel. Er is een beloning voor de eerlijke vinder of gouden tip. “Fay voelde zich ontzettend schuldig. Ze kwam ineens in paniek binnen en zei dat het “woefke weg” was. We proberen haar te overtuigen dat het haar fout niet is. Ze kan er niks aan doen. Onze tuin is helemaal omheind, want we hebben ook een golden retriever, maar waarschijnlijk vond hij toch een gaatje”, zegt Bo. “Ook haar broer Diamond (7) is ontroostbaar.” Harry droeg op het moment van zijn verdwijning een rood halsbandje met een belletje. “Omdat hij doof is, blafte hij niet. Zo wist ik tenminste waar hij liep”, vertelt Bo. “De dag van zijn verdwijning heeft hij voor het eerst geblaft. Ik vond dat een goed teken. Hopelijk vinden we hem nog terug. In de Rijsvennenstraat passeren veel fietsers. Nam iemand hem mee? Harry werd nog in geen enkel asiel binnengebracht.”

Tips op tel. 0474-36.73.20

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio