Mysterie aan de voordeur: collega’s stoten plots op ‘sorry’ in kiezelstenen

Mysterie aan de voordeur: collega’s stoten plots op ‘sorry’ in kiezelstenen

Om een boodschap van inbrekers bleek het in elk geval niet te gaan. Foto: if

Haaltert / Erpe-Mere -

Vier inwoners uit Haaltert, Erpe-Mere en Nieuwerkerken schrokken dinsdagavond toen ze aan hun voordeur of vensterbank een vreemde boodschap zagen: een onbekende had er met kiezelstenen het woord ‘Sorry’ gevormd.

Wat die ‘Sorry’ kon betekenen, niemand die het wist: geen van de betrokken had ruzie met iemand. Een van de ‘slachtoffers’ stuurde een foto door naar de politie, maar veel wijzer werd hij daar niet. Inbrekers leggen volgens de agenten wel vaker kortere, subtielere tekens bij potentiële slachtoffers, maar een boodschap vormen met keien en kiezelstenen, dat duurt te lang.

Omdat ze er kop noch staart aan kregen, schakelden de betrokkenen sociale media in. In de hoop dat iemand uit de buurt iets gehoord of gezien had. Zo kwam al snel aan het licht dat de ‘slachtoffers’ collega’s zijn, ze werken voor dezelfde school in Aalst.

Navraag daar leert dat ze zich geen zorgen hoeven te maken: de boodschap blijkt een onderdeel van een teambuildingsactiviteit, gebaseerd op het populaire Eén-programma Sorry voor alles. De school had een groep samengesteld die ervoor zorgt dat hun werknemers in vreemde situaties terechtkomen. Familieleden, vrienden en collega’s en zelfs enkele BV’s zitten mee in het complot.

“Het is een beetje uit de hand gelopen, maar uiteraard was het niet de bedoeling om de privacy te schenden of eigendom te beschadigen. We zijn dan ook niet hun huis of tuin binnengedrongen. Het moet allemaal leuk blijven. Hopelijk kunnen we de mensen op onze pedagogische studiedag alles uit de doeken doen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees