Brieven en pakjes blijven wel intact

Tiental bromfietsen vernield bij brand in postcentrum

Tiental bromfietsen vernield bij brand in postcentrum

De brandweer kon dankzij het snelle ingrijpen verhinderen dat de vlammen oversloegen naar het hoofdgebouw van Bpost. Foto: gjg

Geraardsbergen / Schendelbeke -

In een bijgebouw van het postcentrum Geraardsbergen, gelegen op het industrieterrein van Schendelbeke, brak dinsdagavond brand uit. Enkele bromfietsen werden vernield, maar de brand bleef beperkt tot het bijgebouw. Er vielen geen gewonden.

Brandweerpost Geraardsbergen kreeg dinsdagavond om 23.16 uur een melding binnen voor een brand op het industrieterrein in Schendelbeke. Het bleek om het mailcentrum van Bpost te gaan waar vlammen en rook waren opgemerkt.

“Het vuur is ontstaan in de berging waar postfietsen en brommers staan”, stelde commandant Bert De Clercq vast. “De oorzaak van de brand was niet meteen duidelijk. We konden de vlammen wel snel blussen en zo verhinderen dat het vuur zou overslaan naar het hoofdgebouw van Bpost.”

Kortsluiting?

Barbara Van Speybroeck, woordvoerder van Bpost, bevestigt dat de schade beperkt bleef tot de stalplaats voor fietsen en brommers. “Uit het onderzoek van de brandexperts moet blijken wat de brand heeft veroorzaakt. Gaat het om een bromfiets die in brand is geschoten of was het een kortsluiting in de elektriciteitskast die de problemen heeft veroorzaakt? In elk geval zijn meer dan tien brommers zwaar beschadigd”, zegt ze.

“Het hoofdgebouw bleef intact, ook de brieven en pakjes liepen geen schade op. Er was weinig impact op de postverdeling in regio Geraardsbergen. Het was woensdagochtend wel even reorganiseren. We hebben reservevoertuigen ingezet en het uitdragen van de poststukken liep amper vertraging op. Onze klanten zullen dus niets merken van de gevolgen van deze brand”, besluit Van Speybroeck.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio