Zelf vindt hij dat hij 'echte mannenmuziek' zingt, maar politiecommissaris wordt nu wel beticht van negationisme

Zelf vindt hij dat hij 'echte mannenmuziek' zingt, maar politiecommissaris wordt nu wel beticht van negationisme

Genrebeeld. Foto: Belga

Sint-Gillis / Anderlecht / Vorst / Brussel -

De Belgische Liga tegen antisemitisme heeft een klacht ingediend tegen commissaris Geert V. van de hondenbrigade van de zone Zuid. Er loopt een onderzoek naar racistische, homofobe en seksistische uitspraken.

Het zingen van naziliedjes, ontkennen van de Holocaust en uitschelden van homo's: de aantijgingen tegen politiecommissaris Geert V. van de politiezone Brussel-Zuid zijn niet mals. De regionale omroep BX1 kon de klacht inkijken die binnenliep tegen de commissaris, afkomstig van de Belgische Liga tegen antisemitisme. De klacht werd gestoffeerd met vijf getuigenissen van collega's. Volgens de Liga loopt de situatie al sinds 2015 uit de hand.

Zo zou Geert V. herhaaldelijk liedjes met een neonazistisch thema hebben gezongen, naar eigen zeggen omdat hij het ‘echte mannenmuziek’ vindt. Hij zou ook beweerd hebben, in het bijzijn van collega’s van Joodse afkomst, dat de gaskamers tijdens WO II verzinsels zijn. Een andere agent klaagt dan weer aan dat hij meermaals door V. gekleineerd werd. Maar ook mensen van vreemde origine ontspringen de dans niet. Zij krijgen steevast verwensingen als bougnoul naar hun kop geslingerd. Wie hem niet wilde volgen in zijn uitspraken, werd verweten homo te zijn. De vrouwen van het team kregen dan weer te maken met seksistische opmerkingen.

Er werd alvast een gerechtelijk en disciplinair onderzoek opgestart tegen de commissaris. Die werd volgens de politiezone Zuid overgeplaatst naar een andere afdeling in afwachting van de resultaten. Over de inhoud van het onderzoek zelf wil de politiezone Zuid officieel niets kwijt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees