Ook Steven Defour bereidt afscheid bij Rode Duivels voor, maar niet uit onvrede met Martinez

Ook Steven Defour bereidt afscheid bij Rode Duivels voor, maar niet uit onvrede met Martinez

Foto: GMAX AGENCY

Na Radja Nainggolan (30) overweegt ook Steven Defour (30) te stoppen als Rode Duivel. De middenvelder van Burnley mist het WK wegens een knieblessure en wil zich richten op zijn club en de interlandbreaks ­gebruiken om te herstellen. Het gebeurt dus om zichzelf te sparen, niet uit onvrede met de bondscoach.

Steven Defour liep in ­februari een knieblessure op die het gevolg was van slijtage. De 52-voudige international (2 doelpunten) wist toen al dat hij wellicht het WK zou missen, maar werkte nog naar het tornooi toe. Nu hij zijn tweede WK definitief op zijn buik mag schrijven, wil hij zich vooral op zijn club richten en de periodes van het interlandvoetbal gebruiken om te rusten. Ondanks zijn blessure lichtte Burnley de optie in zijn contract voor nog twee extra seizoenen. Een gebaar dat Defour ten zeerste kon appreciëren. Bovendien gelooft hij niet dat hij straks, als hij 34 jaar is, nog een WK zal spelen.

Na de niet-selectie voor het WK in Rusland wilde Defour het afscheid aankondigen, maar de heisa rond het passeren van Nainggolan strooide roet in het eten. De beslissing lijkt echter genomen en verwacht wordt dat ­Defour er niet op terugkomt. Defour is al sinds zijn zestiende profvoetballer en ging bij blessures meermaals door de pijngrens.

De geboren Mechelaar debuteerde onder bondscoach René Vandereycken bij de Rode Duivels in juni 2006 tegen Saudi-Arabië op 18-jarige leeftijd. Defour speelde zijn laatste interland in november 2017 tegen Japan. Bondscoach Roberto Martinez rekende op hem voor dit WK. Tot die onfortuinlijke blessure roet in het eten gooide.

Gewijzigde groep

Het is niet denkbeeldig dat Martinez, die vorige week zijn contract als bondscoach verlengde, na het WK met een gewijzigde groep Duivels aan de slag moet. Marouane Fellaini (30) en Vincent Kompany (32) kondigden al hun afscheid aan (hoewel Kompany daarover achteraf twijfel zaaide), terwijl ook Jan Vertonghen (31), Thomas Vermaelen (32), Laurent Ciman (32), Mousa Dembélé (31), Dries Mertens (31) en Simon Mignolet (30) de kaap van 30 jaar zijn gepasseerd.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

UEFA Nations League Divisie A - Groep 2

Vorige speeldag

Speeldag 6

GS W V G DS P
1 Zwitserland 4 3 1 0 14/5 9
2 België 4 3 1 0 9/6 9
3 IJsland 4 0 4 0 1/13 0