Evelien (28) organiseert tractorpulling om onderzoek naar haar ziekte te ondersteunen

Evelien (28) organiseert tractorpulling om onderzoek naar haar ziekte te ondersteunen

Evelien Hillewaere zal in haar tractor ook meedingen naar de overwinning. Foto: sbr

Moorslede -

De 28-jarige Evelien Hillewaere, die aan de taaislijmziekte mucoviscidose lijdt, organiseert aanstaande zondag een tractorpulling. De opbrengst van het evenement gaat naar de muco-vereniging.

Evelien Hillewaere uit Merkem is een harde werkster binnen het landbouwleven in de regio. Als arbeidster bij de landbouwfirma Decneut in Moorslede verzet ze hard labeur. Toch komt Evelien, die zelf afstamt uit een landbouwersgezin, vaak zichzelf tegen. De jonge vrouw lijdt namelijk aan mucoviscidose, een ziekte die de longen en spijsvertering aantast. Evelien moet op geregelde basis naar het ziekenhuis om zich te laten controleren en terug kracht op te doen. Vorige week moest ze nog voor de zoveelste keer in haar jonge leven naar het ziekenhuis. “Muco bestaat in vele varianten, waardoor het moeilijk is om een gepast geneesmiddel te vinden. De wetenschap staat al heel ver, maar een oplossing is er nog niet.”

De enthousiaste Merkemse wil de wetenschap helpen en organiseerde al enkele keren een tractorpulling ten voordele van de mucovereniging. Twee jaar geleden ging het evenement door in Moorslede, vorig jaar op het erf van haar ouders in Merkem. “Dit jaar kiezen we opnieuw voor Moorslede voor het evenement. Ik ben heel tevreden dat mijn chef me zo steunt en we opnieuw gebruik mogen maken van zijn terreinen. Tractorpulling is een van mijn grote hobby’s. Op een dergelijk evenement valt veel te beleven.

Honderden tractoren

Op zondag 27 mei start het evenement al omstreeks 10 uur. Tot ’s avonds om 19.30 uur is er van alles te doen op de terreinen van Decneut langs de Lolliestraat. “Zo voorzien we ook voor kinderen heel wat animatie. We hopen net zoals twee jaar geleden opnieuw een pak volk te mogen verwelkomen en zo een mooi bedrag te kunnen schenken aan de mucovereniging”, aldus Evelien, die wellicht zelf opnieuw in een tractor zal meedingen naar de overwinning. Enkele honderden tractoren zullen alvast te zien zijn op de Moorsleedse velden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio