Tinder helpt je straks ook een lief te zoeken in je eigen stamcafé

Tinder helpt je straks ook een lief te zoeken in je eigen stamcafé

Foto: ss

Kijk je elke vrijdagavond weer uit naar dat ene meisje dat ook altijd met haar vrienden de week komt afsluiten in je stamcafé? Of tref je altijd maar diezelfde aantrekkelijke jongen aan in de koffiebar, maar twijfel je om die persoon aan te spreken? Tinder test nu een nieuwe functie waardoor je hen aan de hand van hun favoriete plaatsen zou kunnen vinden.

Daten op basis van je favoriete locaties, het is een concept dat zo oud is als de straat. Je ouders deden het, je grootouders deden het, de mannen die in 1302 vochten in de Guldensporenslag deden het, maar nu wil de populaire datingapp Tinder het mogelijk opnieuw introduceren.

Een nieuwe functie genaamd ‘Places’ moet dat mogelijk maken. Die wordt momenteel getest in Australië en Chili en zou later mogelijk wereldwijd beschikbaar worden.

Om toegang te krijgen tot ‘Places’ tik je op het locatie-pinnetje zoals je het kent van bijvoorbeeld Google Maps, bovenaan het homescherm van de app. Je krijg een kaart te zien met daarop alle locaties die je de afgelopen maand bezocht hebt.

Tinder helpt je straks ook een lief te zoeken in je eigen stamcafé
Zo ziet de ‘Places’-functie eruit. Foto: Tinder

Alle profielen van Tinder-gebruikers die dezelfde locatie bezocht hebben, zullen verschijnen in die locatie, waarna je gewoon naar links of rechts kan swipen zoals je het gewend bent. Tinder verzekert dat mensen die je eerder al links swipete, niet opnieuw zullen verschijnen in ‘Places’ om ongemakkelijke situaties te voorkomen.

Ook goed om te weten: zowel jouw locatie als die van andere Tinder-gebruikers wordt pas 30 minuten nadat die een locatie hebben verlaten, weergegeven in de app. Zo wil Tinder voorkomen dat je mensen via hun app kan opsporen in het echte leven. Maar wel perfect dus om de volgende dag een bericht te sturen naar die ene flirt wiens nummer je per ongeluk vergeten bent.

Tinder helpt je straks ook een lief te zoeken in je eigen stamcafé
Geen leuke avond gehad op een plek? Dan kan je die ook gewoon verwijderen. Foto: Tinder
Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees