G-sporters mogen festivalwip testen

G-sporters mogen festivalwip testen

Vertegenwoordigers van de sportdienst en de lokale G-sportclubs woonden een oefensessie van G-lymnastiek bij. Foto: jvw

Wetteren / Laarne / Lochristi / Destelbergen -

Sporters met een beperking kunnen zich nu zaterdag al voor de tiende keer uitleven op de G-sportdag in Wetteren. Wie dat wil kan er de festivalwip uitproberen: een mobiele boogschietinstallatie.

“Zowat vijf jaar geleden was G-sport, sport voor mensen met een handicap, zo goed als onbestaande”, zegt schepen van Sport Katrien Claus (CD&V). “Nu krijgen sporters met een beperking steeds meer aandacht, ook dankzij de Paralympische Spelen.”

Daarom organiseren de vereniging voor personen met een handicap (KVG) en de sportdiensten van Wetteren, Laarne, Lochristi en Destelbergen een bijzondere sportdag in en rond sportcomplex De Warande. Nieuw dit jaar is dat ook personen zonder een beperking kunnen deelnemen. “Op die manier kunnen we gemengde ploegen samenstellen”, vertelt Claus nog.

Wandel- en fietstocht

Zaterdagvoormiddag begint alles met een wandel- en fietstocht. In de namiddag valt er te proeven van allerlei sportdisciplines en kan wie dat wil een duik nemen in het zwembad.

Het gemeentebestuur van Wetteren ondersteunt de plaatselijke G-sportclubs al twee jaar intensief. “Voor hen is de G-sportdag een ideale gelegenheid om zichzelf eens in de kijker te zetten”, zegt de schepen. “De clubs zullen de hele dag, van 9.30 tot 17 uur, aanwezig zijn.” Het gaat om G-lymnastiek, G-voetbal Massemen, de rolstoelbasketbalclub, de G-sportclub van Sint-Lodewijk Silos en G-tennisclub Standaard Wetteren.

Om 14 uur wordt de festivalwip voorgesteld. “We hebben die vorig jaar geprobeerd en we besloten om zo’n boogschietinstallatie aan te kopen”, vertelt Lieven Jacobs van Burensportdienst Schelde-Durme. “Het is een investering van 2.000 euro en het is de bedoeling dat de sportdiensten van de gemeenten in de regio die festivalwip in bruikleen kunnen nemen.”

Tweeduizend aanwezigen

“Met de vier gemeenten die de G-sportdag organiseren, proberen we de doelgroep maximaal te bereiken. Dat is niet evident. Maar we zijn nu al zeker van minstens tweeduizend aanwezigen.”

Iedereen is welkom, zonder inschrijven. “En het belooft warm weer te worden”, zeggen de organisatoren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio