Gepensioneerde kan werkstraf zeker uitvoeren “want ik werk toch nog in het zwart”

Gepensioneerde kan werkstraf zeker uitvoeren “want ik werk toch nog in het zwart”

Foto: Belga

Gent -

Een 62-jarige Gentenaar en zijn 22-jarige zoon stonden gisteren terecht voor verkeersagressie in de Nieuwe­vaart. Het stond het duo niet aan dat ze waren tegengehouden door een man met burgerzin.

De zestiger wilde niet wachten voor wegenwerken en trachtte rechtsomkeer te maken en in de verboden rijrichting terug te keren. Een andere bestuurder blokkeerde bewust zijn doorgang en maakte duidelijk dat hij niet als een spookrijder mocht doorrijden.

“Ik werd gecoupeerd door die man”, klonk het in sappig Gents. “Neen, meneer. U werd tegengehouden door iemand met burgerzin omdat u gevaarlijke toeren aan het uithalen was”, repliceerde de rechter.

Uiteindelijk werden klappen uitgedeeld: de 22-jarige zoon sloeg de man tegen de grond. De vrouw van het slachtoffer stapte uit en bonkte woedend op de auto van vader en zoon, waarna ook zij van de zestiger een klap kreeg.

“Kan het zijn dat u een kort lontje heeft, meneer?”, vroeg de rechter. “Drie veroordelingen voor slagen, één voor bedreigingen en één voor wapenbezit. En nu dit.”

De man is al een tijdje gepensioneerd, maar gaf aan dat hij de gevorderde werkstraf zeker nog zou kunnen uitvoeren. “Ik ben nog niet vastgeroest, ik werk nog in het zwart”, antwoordde hij, tot groot jolijt van de rechtbank.

Ook voor de zoon werd een werkstraf gevraagd.

Op 14 juni kennen vader en zoon hun vonnis.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees