Man geeft zich wel erg bloot in rechtbank om te bewijzen dat hij vrouw niet verkracht heeft

Man geeft zich wel erg bloot in rechtbank om te bewijzen dat hij vrouw niet verkracht heeft

Foto: Politie

De leden van de jury wisten niet wat ze zagen toen Desmond James voor een volle rechtbank zijn broek naar beneden deed. De man wordt beschuldigd van verkrachting en volgens DNA-bewijs is hij de schuldige. Door zijn edele delen te tonen, hoopte hij alsnog een vrijspraak te bekomen, “want die lijken niet op de beschrijving van het slachtoffer.”

Desmond James uit Connecticut werd door het slachtoffer van een verkrachting uit een line-up gehaald van de politie. Ook het DNA-materiaal dat na de verkrachting werd verzameld, komt overeen met het genetisch profiel van James. Het zag er dus niet goed uit voor de man.

Hij hoopte zijn redding te vinden in de beschrijving die het slachtoffer gaf van haar aanvaller: een man wiens penis lichter was dan de rest van zijn lichaam.

De advocaat van James argumenteerde dat diens penis net donkerder was dan de rest van zijn lichaam, maar dat kon James maar op één manier bewijzen. Volgens de rechter behoort het ook tot zijn grondwettelijke rechten om in de rechtbank zijn penis te laten zien als hij denkt dat het zijn verdediging kan helpen, dus zo geschiedde. Alleen vergat de rechter ook de leden van de jury op de hoogte te stellen van zijn besluit.

De jury wandelde de rechtszaak binnen en kreeg enkel te horen dat “de verdediging bewijsmateriaal ging aanvoeren dat van gevoelige aard was.” Toen James in het midden van de rechtszaal zijn broek liet zakken, T-shirt omhoog trok en penis bovenhaalde om zo tien seconden lang in stilte te blijven staan, waren ze daar dan ook niet op voorbereid. Het werd een moment van heel wat geschokt ingehouden gegiechel, terwijl één lid van de jury zich omdraaide.

“U hebt een penis gezien die donkerder is dan de rest van zijn huid”, verbrak de advocaat van James het gegiechel. “Om die reden alleen al, moet je hem vrijspreken.” Hij verdedigde ook de beslissing om James zijn edele delen niet enkel op foto te tonen, want dat zou vragen kunnen oproepen over belichting en dergelijke meer.

De openbare aanklager, Stacey Miranda, vond niet dat de opvoering van kleine Desmond telde als hard bewijs. “Je hebt de penis van de beklaagde gezien, wat betekent dat? Het is zes jaar later. Hebben we enig idee van wat ze die nacht gezien heeft? Hoe zag zijn ‘manscaping’ eruit op dat moment? Welk licht scheen erop?”

Er kwam nog geen uitspraak in de zaak.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees