Carré d’Art op Tolpoortstraat pleintje

Carré d’Art op Tolpoortstraat pleintje

Foto: www.beleefdeinze.be

Deinze - Deinze Winkelstad organiseert op zaterdagnamiddag 26 mei ,in samenwerking met een aantal handelaars uit de Tolpoortstraat en SASK Deinze, de mini kunstmarkt ‘Carré d’art’. Die brengt een unieke, gezellige sfeer op het pleintje in de winkelstraat. De toegang is gratis.

Cultuurbeleving voor jong en oud is alomtegenwoordig in Deinze. ‘Net omdat Deinze sterk inzet op cultuur, vonden we het een leuk initiatief om de brug te bouwen tussen cultuur en Deinse handelaars’, stelt centrummanager Chris Verghote. ‘Samen met enkele handelaars uit de Tolpoortstraat, nl. Marie Milart kalligrafie, Belcoprint, Gen’eat’ en de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Deinze toveren we op zaterdag 26 mei het Tolpoortpleintje van 14 u tot 18 u om tot een kunstmarktje, ‘Carré d’art’.

SASK Deinze brengt tekenaars Gerrit Matthijnssens en Marc Vastershaeghe mee. Marie Milart demonstreert de kunst van het schoonschrift kalligrafie. Marc De Roo tekent leuke karikaturen en straatmuzikanten zorgen voor de muzikale omlijsting.

Via Belcoprint zal kunstenaar Jesse Van Gompel zijn mooiste muurschilderingen aan het publiek tentoonstellen. Gen’eat’ zorgt er dan weer voor dat de hongerigen gespijsd worden met een gezonde snack.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio