Cafébaas woest op gemeente: “Werken aan parking zetten mijn feestzaal onder water”

Cafébaas woest op gemeente: “Werken aan parking zetten mijn feestzaal onder water”

Geert De Slachmuylder en Jason Broodcoorens klagen dat niet alles volgens het boekje verloopt. Foto: idh

Gooik -

De werken voor de aanleg van een nieuwe parking in het dorpscentrum van Gooik veroorzaken onvrede. “De gemeente is met niks in orde”, stelt buurman Geert De Slachmuylder, uitbater van café De Vrede. Het gemeentebestuur weerlegt de aantijgingen.

Geert De Slachmuylder toont de schade aan het materiaal dat hij in allerijl moest opbergen in de feestzaal De Vrede. De zaal liep helemaal onder bij een fikse regenbui. Geert wijst de werken aan de nieuwe parking en het gemeentebestuur met de vinger.

“Een dag voor de werken begonnen kreeg ik een telefoontje van de gemeente dat ik het hok moest leeg maken. Ze gingen dat afbreken om de doorgang naar het achterliggend terrein te maken. Niemand van de buren wist overigens dat die werken zouden beginnen. Een infomomentje was toch wel nuttig geweest. Vooraf was mij een alternatief berghok beloofd, maar dat is er niet. Er zat niets anders op dan alle materiaal voorlopig te stockeren in mijn feestzaal. Maar door de werken helt de grond nu af met als gevolg dat de hele zaal onder water liep”, aldus Geert.

“Ik moet dit regelen via de verzekering maar alleen weet ik niet bij wie ik terecht moet. De werken gebeurden door de gemeente maar de grond is eigendom van Schoentjes. Eigenlijk komt het er op neer dat de gemeente werken uitvoert op gronden die nog niet van haar zijn. De koop die de gemeente wenst af te sluiten om hier achter de zaal De Vrede een parking aan te leggen, is nog niet rond. Ik kan me niet voorstellen dat je als particulier eens zou moeten proberen werken te beginnen op andermans eigendom”, aldus Geert.

Asbest

Dat de gemeente nog geen eigenaar is, werd bevestigd door eigenaar Schoentjes. “Dat klopt”, zegt ook burgemeester Michel Doomst. “Maar we hebben wel een compromis waarin staat dat we de werken mogen starten in afwachting van de definitieve verkoop. De eigenaars waren hiermee akkoord.”

Ondertussen merkten ook andere bewoners op dat er met de veiligheid een loopje wordt genomen, onder meer met de opslag van asbest.

Ook het dossier jeugdhuis doorkruist het pad van de parking. “Ik verhuur het jeugdhuis boven zaal De Vrede aan de gemeente. Hier waren vorige week stabiliteitsproblemen, maar ondertussen is de blokspot hier terug geopend en heeft er al een fuif plaats gehad. Is dit dan veilig? Daar wil ik als eigenaar wel zeker van zijn”, aldus Geert De Slachmuylder.

Ondertussen kon de gemeente een papier voorleggen van een stabiliteitsdeskundige die bevestigt dat het jeugdhuis terug in gebruik mag genomen worden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees