Milde straf voor vrouw die naaldhak plantte in het achterhoofd van man die haar dik noemde

Milde straf voor vrouw die naaldhak plantte in het achterhoofd van man die haar dik noemde

Foto: Shutterstock/Google Maps

Ieper / Zomergem -

De 25-jarige Ieperse die in april 2016 op de parking van dancing Kokorico in Zomergem haar naaldhak in het achterhoofd van een jongeman plantte, heeft vrijdag geen straf gekregen van de rechter. De jongeman noemde de Ieperse herhaaldelijk dik, waarop de jongedame tot actie over ging.

De jonge vrouw wachtte in de vroege uurtjes van 17 april 2016 op de parking van dancing Kokorico op een taxi, toen ze herhaaldelijk aangesproken werd met “eej dikke” door enkele jonge mannen. Als reactie plantte de Ieperse haar naaldhak in het achterhoofd van de jongeman, met een hersenschudding en een gapende wonde tot gevolg.

“Mijn cliënte is erfelijk belast met zwaarlijvigheid en vecht haar hele leven al tegen pesters en overgewicht”, pleitte haar advocaat van tijdens de behandeling van de zaak.

Scheldpartij

“Ze had zo niet mogen reageren, maar de uitspraken van die man maakten haar kapot.”

“Zonder die scheldpartij zou mijn cliënte nooit uitgehaald hebben.”

De rechtbank verklaarde de jonge vrouw vrijdag schuldig aan de feiten, maar verleende de gunst van de opschorting van straf. Als ze zich de komende drie jaar gedeisd houdt en geen strafbare feiten pleegt, wordt ze niet gestraft voor de feiten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees