Assistente kan politie verwittigen maar de vogel was al gevlogen

Apothekeres Leen (37) komt oog in oog te staan met gewapende overvaller: “Ik verstijfde van de schrik”

Apothekeres Leen (37) komt oog in oog te staan met gewapende overvaller: “Ik verstijfde van de schrik”

Op het moment van de overval waren er geen klanten in de apotheek aan de Denderhoutembaan. Foto: lvdb

Ninove -

Apothekeres Leen Geeroms (37) wist donderdagochtend niet wat haar overkwam toen ze plots oog in oog kwam te staan met een gewapende overvaller. Die dwong haar het geld uit de kassa af te geven. Er kon zelfs nog een lachje vanaf. Haar assistente verwittigde de politie maar van de overvaller was er geen spoor meer.

De apotheek bevindt zich op de Denderhoutembaan. Rond elf uur werkte Leen Geeroms met haar assistente in de opslagkamer net naast apotheek. “Ik verstijfde toen ik een man met een bivakmuts op zag”, vertelt Leen Geeroms. Er waren op dat moment geen klanten aanwezig. De overvaller richtte een handgeweer op de vrouw en had nog een langer geweer achter zich hangen. Hij beval haar om het geld van de kassa op de toonbank te leggen. Leen Geeroms wist niet wat haar overkwam en gehoorzaamde op automatische piloot de eis van de dader. Die probeerde haar enigszins gerust te stellen door tot twee keer toe te zeggen dat haar niets zou overkomen als ze goed meewerkte.

Al lachend

Ondertussen keek haar medewerkster Stefanie Persoons (27) in de kamer ernaast als verlamd toe. Ze slaagde erin de hulpdiensten te bellen, maar durfde aan de telefoon niets te zeggen uit schrik de aandacht van de overvaller te trekken.

De boef probeerde het geld in een heuptasje te moffelen. “Ondanks dat dat niet goed lukte, was de man heel relaxed”, zegt Geeroms. “Toen er enkele briefjes op de grond vielen, zei hij zelfs lachend dat ik het overschot mocht houden. Toen hij zich uit de voeten maakte, nam ik de telefoon van Stefanie over om de politie de nodige inlichtingen te geven. Ondertussen stond mijn buurvrouw al buiten om te zeggen dat de overvaller met zijn bromfiets naar de Lindendreef was gegaan.”

Buurvrouw zag alles gebeuren

“Ik wist meteen dat er iets niet pluis was toen ik de man naar buiten zag stormen”, zegt de buurvrouw. “Ik had hem al eerder in de gaten toen hij door mijn venster kwam kijken. Toen had hij zijn bivakmuts nog niet op. Het ging om een magere jongeman, niet ouder dan 25, met lang, slordig haar. Hij gedroeg zich heel zenuwachtig en liet zijn helm tot twee keer toe vallen. Toen hij van mijn oprit weg stapte, ging hij terug naar zijn brommer aan de overkant. Die parkeerde hij een straat verderop, vlak voor een auto.”

Toen de buurvrouw hem de apotheek zag binnenwandelen, besloot ze af te wachten wat er zou gebeuren. Ze wou de politie niet onnodig verwittigen. Toen ze na de overvaller ook haar buurvrouw naar buiten zag lopen, riep ze haar meteen toe wat ze had gezien en meegemaakt.

De politie was heel snel ter plaatse, maar kon de dader niet meer inrekenen. Het parket heeft een onderzoek opgestart.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio