En zeggen dat hij nog nooit gedanst had

Vechtsporter Ian en zijn acrobatische vriendin Natascha winnen 50.000 euro met ‘Belgium’s Got Talent’

Vechtsporter Ian en zijn acrobatische vriendin Natascha winnen 50.000 euro met ‘Belgium’s Got Talent’

Foto: Belgium's Got Talent

Hij is een wereldkampioen jiujitsu in wording en had voor het programma nog nooit gedanst, zij is een topgymnaste van 1 meter 50. Gisteravond wonnen Ian Lodens (19) uit Knokke-Heist en Natascha Van Es (19) uit Boom de finale van Belgium’s Got Talent. Het schattige koppel is één klap vijftigduizend euro rijker. “Samenwonen? Daar zijn we nog niet rijp voor.”

Ga er gerust even voor zitten: het verhaal van Tasha & Ian, zoals ze op het podium heten, is eigenlijk te gek voor woorden. Natascha is een gymnaste die al prijzen pakte op wereldkampioenschappen, Ian is een vechtsporter die samen met zijn twee jaar jongere broer Ryan al wereldkampioen werd in jiujitsu in de discipline voor duo’s. Zij wou meedoen aan Belgium’s Got Talent, maar wou dat niet alleen doen. Dus vroeg ze haar vriendje -ze zijn goed één jaar samen- of hij haar niet wou vergezellen. En zo werden de twee een dansact, terwijl Ian voor het programma nog nooit had gedanst. Ze stelden hun acts zelf samen, zonder coach. Straf, vinden ze zelf ook. “Dat maakt ons apart”, zegt Ian, “natuurlijk hebben de andere finalisten er ook hard voor gewerkt. Maar wij deden het met ons tweetjes.” Elke act was hun eigen kindje, zegt Natascha: “Als dat dan in de smaak valt, doet dat dubbel deugd. We hadden nooit gedacht dat we zouden winnen. In de finale dacht ik zelfs dat we niet bij de laatste zes zouden eindigen.”

Het koppel leerde elkaar kennen toen ze gehuldigd werden door minister van Sport Philippe Muyters. Die was er gisteravond als de kippen bij om met de twee op de foto te gaan. Ian heeft het statuut van topsporter, Natascha niet meer. “Ik ben met dat statuut gestopt om meer shows te kunnen doen en ook voor mijn studies.” Natascha en Ian studeren nog allebei. Hij ergotherapie, zij media en entertainment. Dat moet nu ingehaald worden. “Volgende week moet Ian naar het EK in Polen. Daar komen de examens nog bij. Ik ga dit weekend studeren, Ian ook. Ian heeft vandaag zaterdag nog een les jiujitsu.”

Vijftigduizend euro zijn ze in één klap rijker. Ze gaan sparen en een deeltje gaat naar “de bomma” van Ian in de Filipijnen. Samenwonen? Dat is nog niet aan de orde? “Dat is iets voor na de studies”, zegt Natascha vastberaden, “voor samenwonen zijn wij mentaal echt nog niet klaar”. Ian kijkt verliefd in haar ogen: “We proberen tijdens de week na school elkaar zo veel mogelijk op te zoeken, ondanks de afstand tussen Knokke en Antwerpen. In het weekend zien we elkaar sowieso. Man, ik kan echt niet geloven dat we gewonnen hebben. Even laten bezinken.”

Inschrijven voor een nieuw seizoen van ‘Belgium’s Got Talent’ kan op www.vtm.be

.

LEES OOK. Dit is er geworden van de vorige winnaars van Belgium’s Got Talent

Vechtsporter Ian en zijn acrobatische vriendin Natascha winnen 50.000 euro met ‘Belgium’s Got Talent’
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees