Leraar stapt uit het leven na afpersing door prostituee: "Zijn vrouw en kinderen gaan door een hel"

Leraar stapt uit het leven na afpersing door prostituee: "Zijn vrouw en kinderen gaan door een hel"

Themabeeld. Foto: ss

Tielt -

Een 37-jarige prostituee uit Tielt riskeert een zware celstraf omdat ze een klant zodanig zwaar afgeperst zou hebben dat die zelfmoord pleegde. De man, een leraar, schonk haar 224.500 euro. “Zwijggeld”, stelt het Openbaar Ministerie. Maar dat ontkent ze met klem.

Op 6 december 2016 stapte de 56-jarige D., een West-Vlaamse leerkracht, uit het leven. Uit het uitvoerige sms-verkeer op zijn gsm bleek dat de man het laatste jaar van zijn leven geregeld afspraakjes had met de Tieltse prostituee S., die hij eind 2015 per toeval ontmoet had tijdens een oudercontact in zijn school.

Omdat bleek dat de man haar liefst 224.500 euro betaalde – niet enkel met geld maar ook met goud uit de familiekluis – en de vrouw er in sommige sms’en mee dreigde alles openbaar te maken, werd ze voor de rechter gedaagd wegens chantage met de dood van de man tot gevolg.

De nabestaanden van de man stelden zich burgerlijke partij. “Zij gaan door de hel”, stelde hun advocaat. “De weduwe kan met niemand praten over wat er gebeurde en de kinderen begrijpen niet wat hun vader bezielde.”

De nabestaanden eisen een totale schadevergoeding van een half miljoen euro, waaronder de teruggave van de 224.500 euro die de leraar als zwijggeld betaald zou hebben.

Onderzoek wees uit dat hij en de prostituee 1.300 sms’en naar elkaar verstuurden. De dag voor zijn dood kreeg de leraar nog 76 berichten en 21 oproepen.

Relatie met zus

Maar volgens Koenraad Stubbe, de advocaat van S., nam de prostituee enkel in de laatste contacten een dreigende toon aan. “Die man was aanvankelijk stapelgek op mijn cliënte en betaalde haar rijkelijk voor haar seksuele diensten. Maar tijdens de laatste afspraak ging de leraar te ver en misbruikte hij mijn cliënte. Hij stemde ermee in om een schadevergoeding te betalen, maar kwam die belofte niet na. Hij begon in de plaats een relatie met de zus van mijn cliënte, die hij trouwens ook 100.000 euro betaalde. Pas daarna is ze ermee beginnen dreigen om alles aan de grote klok te hangen. Op dat moment had hij die 224.500 euro al betaald, geheel vrijwillig. En zijn echtgenote was ook al op de hoogte van zijn buitenechtelijke activiteiten. Mijn cliënte had dus geen drukkingsmiddel meer.”

Stubbe vroeg de vrijspraak voor de chantage met dodelijke afloop. Voor de poging tot afpersing na het misbruik vroeg hij een werkstraf. “Ik heb zijn dood uiteraard nooit gewild”, zei de prostituee voor de Brugse rechtbank. “Ik heb zijn dood ook niet veroorzaakt. Hij heeft mij dat geld geschonken.”

Vonnis op 21 juni.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan bellen naar de Zelfmoordlijn via hetnummer 1813 of surfen naar de website www.zelfmoord1813.be.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees