Goud voor Roger en Magda…en dit keer waren ze niet verkleed

Roger Van Damme (74) en Magda De Wandel (72) uit Kleempendorp vierden afgelopen vrijdag hun gouden huwelijksjubileum. Met het schepencollege dat hen thuis een bezoekje bracht. En nee.. Roger en Magda waren voor de gelegenheid niet eens verkleed, al hebben ze wel wat ervaring in vermommingen als boer en tuinder, mummie of zelfs zombie.

Mei 1968, het spreekt een beetje tot de verbeelding als historische datum voor een huwelijk, maar Roger en Magda deden het zonder veel poespas, er kwam zelfs geen huwelijksfeest aan te pas. De tijd brachten ze wel meteen nuttig door, want negen maanden later was Erwin er. Of nee, eigenlijk heet hun eerste zoon Peter, een vergissing van de papa die zijn zoontje moest aangeven en even het noorden kwijt was. Met Nathalie en David, een achterkomertje, was hun gezin compleet. Roger hield door hard werken het gezin draaiend, Magda werd onthaalmoeder na de opvoeding van haar eigen kinderen.

SK Heusden werd in hun vrije tijd een deel van hun leven. De jubilaris was er bestuurslid, zijn echtgenote hielp in de omgeving van de club, waar ze kon. En dan waren er ook de legendarische verkleedpartijen. Noem een gekke figuur, en Roger en Magda toverden ze tevoorschijn: boer en tuinder, een schoorsteenveger, of een zombie.  Moeder Magda trok zelfs op feestjes ooit een voetbaloutfit aan.  En ja, vandaag zijn ze nog altijd twee graag geziene figuren op vrolijke bijeenkomsten waar plezier te maken valt.

De gouden jubilarissen zijn ondertussen omringd door liefst vijf kleinkinderen. Benieuwd of Naomi, Amelie, Eline, Laure en Thibaut al in de verkleedkoffer van de oma en de opa zijn mogen duiken!

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio