Toen hij zijn hond liet castreren, kwam Gregg op een idee dat hem miljonair zou maken. Zelfs de Kardashians zijn fan

Toen hij zijn hond liet castreren, kwam Gregg op een idee dat hem miljonair zou maken. Zelfs de Kardashians zijn fan

Gregg Miller en een van zijn honden. Foto: Facebook

Toen zijn geliefde hond Buck ondertussen meer dan twintig jaar geleden van huis wegliep, wist Gregg dat hij het dier zou moeten laten castreren. Maar eenmaal thuis was het dier niet meer hetzelfde: “Het leek alsof hij me vertelde dat ze weg waren en vroeg wat er gebeurd was.” Het gaf Gregg een idee waarmee hij miljonair werd intussen, al was het geen makkelijke weg.

Buck, de hond van Gregg Miller, had de geur van een loops teefje opgepikt op straat en was erachteraan gegaan. Toen het dier weer thuis was, besloot Gregg dat het tijd was voor een castratie. Maar hij wilde wel dat zijn hond “zijn door God gegeven natuurlijke look” zou behouden, zo vertelde hij in een recent interview.

Hij vroeg de dierenarts of er geen implantaten beschikbaar waren die de verloren mannelijkheid van Buck zouden kunnen vervangen. De dierenarts moest er eens hartelijk om lachen: “Dat is het meest bizarre idee dat ik al ooit gehoord heb.”

Maar Gregg merkte dat Buck zijn testikels miste na de castratie. “Hij vertelde mij: ‘Ze zijn weg. Wat is er gebeurd?’” Na er een nachtje over geslapen te hebben, begon de dierenarts van Gregg toch ook brood te zien in het idee van testikelimplantaten voor honden. Samen begonnen ze te werken aan een prototype.

Ze vonden een eerste investeerder die meer dan 100.000 euro in het product pompte, en zo ontstond ‘Neuticles’. Maar die eerste investering was verre van voldoende. “Ik heb mijn kredietkaarten opgebruikt en de hypotheek op mijn huis naar het maximum gebracht”, vertelde Gregg aan CNBC.

In 1995 werden de eerste ‘Neuticles’ ingeplant bij een hond, maar het zou nog lang duren voor het product echt een succes werd. “Iedereen die ik kende, vond het een ziek idee. Drukkers wilden mijn materiaal zelfs niet afdrukken.”

Vijf jaar lang worstelde het bedrijf met een negatieve perceptie en tegenvallende resultaten. Maar Gregg zette door. Hij reisde de hele Verenigde Staten door om te praten met dierenartsen, de media en hondenbaasjes. Eindelijk begon het product tractie te krijgen, al klaagden de eerste klanten wel over het metalige geluid dat ze maakten wanneer de hond ging zitten.

De eerste versie van ‘Neuticles’ werd vervangen door siliconen exemplaren en het probleem was opgelost. Vandaag zijn al bijna een half miljoen honden voorzien van valse testikels, inclusief Rocky, een van de Kardashian-honden.

Goedkoop zijn ze bepaald niet. Een paar ‘Neuticles’ kost al snel 620 dollar. Daarbovenop is het product ook nog eens verboden in heel wat landen. Maar het maakte van Gregg Miller wel een miljonair.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees