Het liefdesverhaal begon 50 jaar geleden in een witte Fiat 100

Daniël en Yvette vieren goud.. met een Delirium Tremens

Nog eens feest op het gemeentehuis afgelopen weekend: Daniël De Wilde (74) en Yvette Dooms (71) hadden ook het voorrecht om 50 jaar gelukkig getrouwd te zijn en daarop te kunnen terugkijken met het schepencollege van hun gemeente. Toosten gebeurde wellicht later op het feest, misschien wel met het lokale bier Delirium Tremens, want de jubilarissen zijn beide commandeurs in de orde van het streekbier.

Daniël komt uit Wetteren, Yvette oorspronkelijk uit Overijse, en ze leerden elkaar kennen op een huwelijksfeest. De jubilaris bracht zijn toekomstige naar huis met een witte Fiat 100, en gelukkig liet zij haar handschoenen achter in de wagen. Vergeten! Meteen het begin van een liefdesverhaal, want zo kwamen ze mekaar opnieuw tegen. Met die Fiat was er ook wat aan de hand, want die moest om technische redenen altijd op een helling geparkeerd worden. Eerst vestigden ze zich in Mariakerke, maar nadien bouwden ze in de Prinsenkouter in Heusden. Vandaag hebben ze die stek geruild voor een knus appartementje in de Magerstraat.

De jubilaris werkte bij de wegpolitie, zijn eega bij de hypotheken in Brussel en later in Gent. Ze waren ook actief in het verenigingsleven, waar ze bij de carnavalgroep De Kristalblazers voor leute en vertier zorgden. Toen ze zich een zwarte labrador, Bo, aanschaften, gingen ze steevast met de auto op reis omdat de hond dan ook mee kon. De promotie voor Belgische bieren - Delirium Tremens dus - is ook een van hun nieuwste passies. In hun schaarse vrijetijd hoppen ze het vliegtuig op, naar Spanje. Om er van de zon en van elkaar te genieten. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio