Wielrennen bk voor juniores

Joren Thys moet alleen plooien voor Remco Evenepoel en Vito Braet

Tegen Remco Evenepoel bleek gisteren op het BK voor juniores in les Lacs de l’Eau d’Heure geen kruid gewassen. De veelvraat van Acrog-Pauwels Sauzen-Balen BC dolde van start tot finish met de concurrentie. Vito Braet geraakte in het slot nog weg samen met Joren Thys uit Itegem. Thys eindigde knap derde na een dijk van een koers.

Evenepoel, die eerder ook al Belgisch kampioen tijdrijden werd, imponeerde op een verbluffende manier. Wie gisteren niet bij de pinken was, kon al na het eerste wedstrijduur afdruipen. Evenepoel schakelde meteen naar de hoogste versnelling. Na de eerste van negen beklimmingen van de Petit Poggio bleven er veertien durvers voorin over.

“Het ging er meteen snoeihard aan toe”, aldus een gelukkige Joren Thys. “Stiekem had ik op een stek bij de eerste tien gehoopt. Vorige week reed ik de Ster van de Vlaamse Ardennen en daar kon ik op sterk geaccidenteerd terrein goed mee. Die prestatie zorgde voor vertrouwen.”

Evenepoel bleef maar beuken en geraakte in de derde ronde met Robbe Claeys en Joren Thys voorop. “Ik heb snel afgehaakt omdat het tempo van Evenepoel niet het mijne was. Dat was achteraf bekeken een heel verstandige beslissing. Diep in de finale geraakte ik met Vito Braet weg. Krampen staken op elke helling de kop op, maar ik beet door. Deze derde plaats is mooi”, zegt de renner van Pie-Optiek Theorie-Blokken CT Glabbeek, die in Itegem woont. “Op dit soort omlopen kom ik goed uit de verf. Het resultaat overtreft mijn stoutste verwachtingen. Evenepoel en Braet moeten laten voorgaan is geen schande. Het was heel mooi om hen te flankeren op het podium.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio