Atletiek Vlaams kampioenschap zevenkamp

Sietske Lenchant pakt Vlaamse titel met persoonlijk record

Sietske Lenchant pakt Vlaamse titel met persoonlijk record

Sietske Lenchant. Foto: basp

Herselt / Ramsel -

Sietske Lenchant kroonde zich in Herentals tot Vlaams kampioene op de zevenkamp. Met een onverhoopt persoonlijk record van 5.275 punten overtrof ze haar stoutste verwachtingen.

Lenchant vloerde uittredend kampioene Yoika De Pauw (5.188 punten) en Belgisch kampioene Elien Hooyberghs (5.040 punten). “Het is erg goed meegevallen. Ik was veel constanter dan ik verwachtte”, zegt de winnares. “Bij een paar proeven presteerde ik zelfs beter dan verwacht. Ik had dan nog eens het geluk dat Yoika en Elien een paar steken lieten vallen. Anders had ik nooit de titel gepakt.”

Met 5.275 punten ging haar vier jaar oude record van 5.212 voor de bijl. “Dat was een onverhoopte meevaller, ik ben zelf verbaasd. Ik begon goed. Mijn horden waren beter dan gehoopt, omdat ik er niet specifiek op had getraind. Ik bleef slechts 8 honderdsten boven mijn record. Het hoogspringen was erg goed, ook daar zat ik tegen mijn persoonlijk record. De andere onderdelen waren allemaal oké.”

De atlete uit Ramsel zit in de vorm van haar leven. Vorig weekend verbeterde ze haar record in het hink-stap-springen met één cm tot 13m03. “Ik had echt niet op beter kunnen hopen. Dit is het tweede jaar na mijn blessure. Mijn kracht en snelheid zitten minstens op het niveau van twee jaar terug, de techniek kan misschien nog ietsje beter.”

Dat belooft voor de rest van het seizoen. “Dit Vlaams kampioenschap was geen prioriteit, maar nu het zo goed gaat, ga ik toch wat extra meerkamptrainingen inlassen. Dan ben ik op het BK misschien nog iets beter. Dat zal ook nodig zijn, want ik vermoed dat Elien Hooyberghs en Yoika De Pauw daar wel goed voor de dag willen komen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio