ATLETIEK MEERKAMPEN GOTZIS

Hanne Maudens verbetert haar record

Hanne Maudens verbetert haar record

Hanne Maudens. Foto: BELGA

Wetteren / Deinze -

Hanne Maudens realiseerde in het Möslestadion in Götzis datgene waarvoor ze naar Oostenrijk gekomen was: een verbetering van haar persoonlijk record. Met een totaal van 6.252 punten, tegenover 6.113 vorig jaar, gaat ze in de ranking aller tijden tevens Tia Hellebaut voorbij. In de zevenkamp, die uiteraard Nafi Thiam als winnares kreeg, werd het een mooie zesde plaats.

Maudens startte op de eerste dag sterk met een persoonlijk record op de 100 meter horden: 14"00. In het hoogspringen liet ze zich eveneens niet onbetuigd met een sprong over 1,80 meter. Ook in het kogelstoten en de 200 meter (24"28) werden het nieuwe beste prestaties voor de 21-jarige atlete van Vlierzele Sportief. Maudens sloot de eerste dag van haar zevenkamp op de elfde plaats af met een voorsprong van 111 punten. Ook de tweede dag van de Hypomeeting, waar met het verspringen werd gestart, begon schitterend. Met een sprong van 6,36 meter rukte ze naar plaats zeven op. Bij de voorlaatste proef, het speerwerpen, werd 40,96 meter genoteerd, waardoor de voorsprong op het persoonlijk record nog werd uitgebouwd. In de afsluitende 800-meterloop werd het 2'11"14 als eindtijd.

Thomas Van Der Plaetsen telde na drie proeven bijna honderd punten voorsprong op zijn persoonlijk record. Op de tweede dag kampte de Deinzenaar met een contractuur in de kuit, waardoor hij op veilig moest spelen, vooral in de afsluitende 1500 meter. Met een tijd van 5'14"93 viel hij met een totaal van 8.007 punten van plaats vijf naar dertien terug.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio