ATLETIEK IFAM MEETING OORDEGEM - Eline Berings zet knaltijd neer op de horden

“Mijn beste seizoen ooit”

“Mijn beste seizoen ooit”

Ook voor Riet Vanfleteren werd het een verbetering van haar persoonlijk record. Foto: Gregory Van Gansen

Lede -

Ook op de IFAM Meetig in Oordegem pakte Eline Berings op de horden met een knaltijd uit.

Voor stevige verbeteringen van hun persoonlijk record zorgden onder meer Dylan Owusu, Justien Grillet, Margo Van Puyvelde en Riet Vanfleteren.

In de reeksen pakte Eline Berings al met een knappe 13"05 uit. “Ondanks een sterke tegenwind kreeg ik de bevestiging dat ik aan mijn beste seizoen bezig ben”, klonk het na afloop. In de finale zette de Racing-atlete haar uitspraak kracht bij door 12"96 te laten afdrukken. Eerder deze week werd het in Tilburg 12"93.

Sarah Missinne liep in de reeksen 13"31. Knap was ook Justien Grillet, die op de 400 meter horden haar persoonlijk record naar 57"94 bracht.

Limiet voor Berlijn

Eerder op de dag pakte Dylan Owusu sterk uit door zijn besttijd op de 400 meter van 48"96 naar 47"99 te brengen.

“Die prestatie geeft me echt veel vertrouwen voor de volgende weken, wanneer ik naar de 400 meter horden overschakel. Misschien had ik vandaag ook beter voor dat nummer gekozen, maar ik wou eventjes weg van de druk om de limiet te halen voor het EK in Berlijn.”

Voor nog een stevige recordverbetering zorgde Margo Van Puyvelde. De 22-jarige atlete van ASV Oudenaarde zette over de 400 meter 52"51 neer, meteen de zevende nationale prestatie ooit. Van Puyvelde maakte samen met Grillet ook deel uit van de estafette 4 x 400 meter die met 3'31"39 minder dan een seconde boven het Belgisch record bleef.

Wat later zette Riet Vanfleteren de reeks verder door de 800 meter te lopen in 2'06"28. Meer dan een volle seconde eraf.

“Dan geraakte ik op 200 meter van de eindstreep nog wat ingesloten. Ik weet echter dat ik een stuk beter kan. In Oordegem loop ik zaterdag een 400 meter, waarna ik in het vooruitzicht van de grote zomerse opdrachten drie weken ga doortrainen.” Nadien zorgde de AC Lebbeke-atlete nog voor het tempo in de 1500 meter.

Aaron Botterman was met 1'47"78 onze snelste 800-meterloper. Aurelie De Ryck won het polsstokspringen met 4,13 meter. Op de 1500 meter liep Louise Carton 4'18"98, Lisa Rooms 4'19"19.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio