Wereldrecord aardbeienmilkshake drinken scherper gesteld

Schol! Ruim 1.250 bekertjes met milkshake gaan de lucht in. Foto: jct

Haacht -

Reeds voor de 63ste keer werd afgelopen zondag de ‘Dag van de Aardbei’ georganiseerd. Dit jaar waren de organisatoren te gast in de Engelenburcht in Tildonk, waar 38 aardbeienkwekers van over heel België streden om de titel van de mooiste aardbei.

Na een eerste ex aequo tussen de eerste drie, ging deze prijs uiteindelijk met een nipt verschil naar de familie Leplat-Vigoureux uit Tienen. Zij wisten met hun nieuwe rasvariëteit Verity de vakjury te overtuigen van de homogene vorm, gezondheid, rijpheid, dikte en presentatie van hun aardbeien.

Als beloning mogen zij volgend jaar mee met het Koninklijk Nationaal Verbond van Aardbeienkwekers op studiereis naar Zuid-Italië om daar andere aardbeienkwekers te ontmoeten.

Na deze verkiezing was de aardbei opnieuw het voorwerp van een wereldrecord. Op initiatief van de KVLV werd er een wereldrecordpoging aardbeienmilkshake drinken ondernomen. De organisatoren mochten hierbij 1.253 personen tellen die tegelijkertijd een milkshake van lokale melk en ijs naar binnen slurpten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio