Testje levert Nafi Thiam 17.350 euro op

Testje levert Nafi Thiam 17.350 euro op

Nafi thiam werd meteen na haar zege gefeliciteerd door haar vriend Niels Pittomvils Foto: Photo News

Nafi Thiam heeft opnieuw het officieuze WK meerkamp in het Oostenrijke Götzis gewonnen, goed voor een cheque van 17.350 euro. Als winnares van de zevenkamp pakt ze 11.000 euro. Omdat ze meer dan 6.800 punten behaalde, krijgt ze 4.350 euro. Daarbij komen nog twee premies van elk 1.000 euro voor haar prestaties in het hoogspringen, waarbij ze een nieuw wereldrecord vestigde.

Ze grijpt wel naast een flinke bonus van nog eens 30.000 euro, een bedrag dat uitgeloofd zou worden als ze het Europees record zou verbeteren. Na vijf van de zeven proeven lag ze ruim voor op dat schema van 7.032 punten. De voorlaatste proef, het speerwerpen, viel tegen omdat ze een nieuwe aanloop testte en die niet lukte. Toch blijft Thiams zevenkamp straf. Met 6.806 punten doet ze beter dan haar wereldtitel vorig jaar, het is haar op twee na beste zevenkamp. “Een goede test”, vond ze zelf.

Lief moet toekijken  op krukken 

Aan de kant van de atletiekpiste keek hij gisteren naar zijn vriendin Nafi Thiam. Niels Pittomvils, verdienstelijk tienkamper, op krukken en met een brace. Pittomvils brak vorig jaar zijn polsstok in tweeën, dit jaar blesseerde hij zich tijdens de afsprong van het verspringen aan de knie. Pittomvils gaat vandaag op consultatie in België. Mogelijk is de achterste kruisband gescheurd. “De kans bestaat dat mijn seizoen erop zit en ik het EK niet haal.”

Pittomvils, die met Thiam het vliegtuig genomen had naar Götzis, keert niet meer met het vliegtuig terug, maar met de auto. Thiam: “Het is spijtig wat Niels is overkomen, opnieuw heeft hij geen geluk”, zegt Thiam. “Maar ik ken Niels: hij is, net ­zoals ik, mentaal sterk.”

LEES OOK:

- Geen Europees record, maar Nafi Thiam wint wel de prestigieuze meerkamp van Götzis

- Thiam ontgoocheld over gemist record, maar: “Dit was een test, dat ik eens op mijn bek ga neem ik erbij”

- Koningin van de zevenkamp is veel meer dan Wereldatlete van het Jaar

Corrigeer