Nieuwe onemanshow van 91 (!) km...

Slaat Patrick Lefevere opnieuw zijn slag met supertalent Remco Evenepoel?

Remco Evenepoel (18) kwam, zag en overwon. De tweedejaarsjunior reed gisteren op het BK de tegenstand nog maar eens in de prak, dit keer met een solo van 91 kilometer. De zilveren Vito Braet kwam pas 4 minuten en 38 seconden na hem binnen.

Ronduit indrukwekkend was het vertoon van de 18-jarige uit Schepdaal, die velen al bestempelen als de nieuwe Eddy Merckx. “Da’s een leuke vergelijking, maar eigenlijk wil ik liever mezelf zijn. Ik wil een nieuw type renner zijn dat in de ronden schittert. Bergop trap ik net als Froome en Contador 7 watt per kilogram lichaamsgewicht. Sinds de Vredeskoers ben ik voor dit lastige parcours nog één kilogram afgevallen. Ik weeg nu 61,5. Iedereen denkt dat het bij mij allemaal vanzelf komt, maar dat is niet waar.”

“Ik had mijn ploeg de opdracht gegeven om bij de start naar de eerste beklimming van Le Petit Poggio te sprinten om niet in het gewoel na de start terecht te komen.” Er hingen er dan nog een veertiental aan en na 35 kilometer vond ook zijn medevluchter Robbe Claeys uiteindelijk dat het te snel ging. Het goud was meteen toegekend, ook al lagen er voor Evenepoel nog 91 eenzame kilometers voor de boeg.

“We zitten donderdag samen met Patrick Lefevere”

Hoe de toekomst er van dit supertalent uitziet, is momenteel niet duidelijk. “We weten het nog niet”, zei Remco’s vader, ex-prof Patrick, gisteravond. “We zitten donderdag samen met Patrick Lefevere van Quick Step Floors: Remco, zijn moeder en ik. Patricks advies is ontzettend belangrijk voor zijn ontwikkeling als renner. Ik heb het gevoel dat Remco zelf wil wachten tot na het EK in Tsjechië vooraleer te beslissen.”

Commentaar van Patrick Lefevere vanuit Rome: “Ik heb zelf gekoerst en zat al die tijd in het wielrennen, maar zo’n talent dat telkens zo ver vooruit rijdt, dat heb ik nog nooit gezien.”

 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.