Buiging voor ‘The King’: LeBron James toont wie de beste is en staat voor achtste keer op rij in NBA-finale

Buiging voor ‘The King’: LeBron James toont wie de beste is en staat voor achtste keer op rij in NBA-finale

Foto: AFP

LeBron James is er zondagnacht opnieuw in geslaagd de Cleveland Cavaliers naar de finale van de NBA te loodsen. Cleveland won de beslissende zevende wedstrijd van de finale play-offs in de Eastern Conference met 79-87 bij de Boston Celtics en staat zo voor het vierde jaar op rij in de NBA-finale. Voor LeBron James is het zijn achtste finale op rij.

De 33-jarige James was eens te meer bepalend bij de bezoekers. Hij scoorde 35 punten, pakte 15 rebounds en leverde 9 assists af. Zijn teamgenoot Jeff Green was goed voor 19 punten en 8 rebounds. Bij Boston was Jayson Tatum (24 punten) de uitblinker. Voor het eerst in deze serie ging de winst naar de uitspelende ploeg.

James staat zo in zijn achtste NBA-finale op rij. Na vier finales met Miami Heat (titels in 2012 en 2013), volgt nu een vierde eindstrijd met Cleveland (titel in 2016). Vorig jaar moesten de Cavaliers het hoofd buigen voor de Golden State Warriors in de finale. De kans bestaat dat James en zijn ploeggenoten voor het vierde jaar op rij de Warriors treffen in de finale. De titelhouder uit Oakland moet dan maandagnacht wel de beslissende zevende wedstrijd bij Houston Rockets winnen.

 

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.