Pas op voor valse Björk-tickets!

Pas op voor valse Björk-tickets!
Gent -

“Nog maar 1% van de tickets over !”, waarschuwt website viagogo. Wie snel is kan de schaarse resterende tickets voor het concert van Björk op 6 juli op het Sint-Pietersplein kopen voor prijzen van 100 tot 149 euro. Alleen, je doet het beter niet.

“Héél vervelend, die frauduleuze websites”, zegt Bertrand Flamang van Gent Jazz, dat het concert organiseert. “Ze besmeuren ons imago met foutieve informatie, vragen prijzen die veel duurder zijn dan de officiële tickets en bovendien is niet eens zeker of die tickets wel echt zijn.”

Volgens Flamang hebben al veel mensen zich in de luren laten leggen door websites als viagogo en bemster.

Besmeurd imago

“Het probleem is dat het niet eenvoudig is om daar klacht tegen neer te leggen. De inspectie van Economische Zaken houdt er haar handen vanaf omdat het over vage sites gaat met maatschappelijk zetel in het buitenland waar ze geen juridisch verhaal tegen hebben. Onze advocaten zoeken uit wat we kunnen doen tegen die fraudeurs.”

De organisator raadt aan heel voorzichtig te zijn bij het kopen van tickets voor Björk. “Eigenlijk kan je alleen kaartjes kopen via de officiële verkoopkanalen: ww.bjork.gent of bij Fnac. “Enkel zo kan de echtheid ervan gegarandeerd worden.”

Tickets kosten 74 euro voor een staanplaats en 92 euro voor de golden circle.

De verkoop loopt minder vlot dan bij pakweg Prince of Leonard Cohen. “Van de 11.000 beschikbare plaatsen zijn er op dit moment de helft verkocht. We hoeven niet te wanhopen maar we hebben nog veel werk.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio