Geen defecten aan vrachtwagen, wachten op autopsie overleden Aldi-chauffeur

Geen defecten aan vrachtwagen, wachten op autopsie overleden Aldi-chauffeur
Machelen -

De vrachtwagen die zich zaterdagmiddag in Machelen in een leegstaand gebouw boorde, vertoonde geen defecten. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. De oorzaak van het ongeval waarbij twee personen om het leven kwamen, is dan ook niet te vinden bij het voertuig zelf. “Het is nu nog wachten op de resultaten van de autopsie op de chauffeur voor een eventuele medische oorzaak”, aldus het parket.

Het ongeval vond zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur plaats op de Woluwelaan in Machelen. Een vrachtwagen van warenhuisketen Aldi en een personenwagen reden beiden op de afrit van de E19 richting de Beaulieustraat. Bij het kruisen van de Woluwelaan ging het om een nog onduidelijke reden mis. De vrachtwagen en de personenwagen botsten tegen elkaar, waarna de vrachtwagen tegen de vangrails botste, een verkeerslicht ramde en uiteindelijk tot stilstand kwam tegen een leegstaand gebouw dat tot een jaar geleden gebruikt werd door de federale wegpolitie. De 39-jarige vrachtwagenchauffeur en zijn 48-jarige passagier overleefden de klap niet. De inzittenden van de personenwagen bleven ongedeerd.

LEES MEER. (+)Vrouw van omgekomen Aldi-chauffeur is radeloos: “Was het de hitte, lag het aan de ramadan? Ik kan dit niet vatten”

Het parket van Halle-Vilvoorde stuurde na het ongeval het labo, een wetsdokter en een verkeersdeskundige ter plaatse. De verkeersdeskundige heeft maandag ook de vrachtwagen onderzocht.

“De verkeersdeskundige heeft vastgesteld dat er geen defecten aan de vrachtwagen waren” zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. “Het is nu nog wachten op de resultaten van de autopsie op de chauffeur voor een eventuele medische oorzaak.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees