Den Mostheuvel en Den Blauwvoet winnen gerechtenwedstrijd aan Scherpenbergmolen

Den Blauwvoet wint! Foto: Jan Vorsselmans

Malle - Ter gelegenheid van 175 jaar Scherpenbergmolen organiseerde Toerisme Malle een gerechtenwedstrijd voor buurtgemeenschappen.

Er namen vijf ploegen deel. Gebuurt Den Blauwvoet presenteerde een vlechtbrood met bloem van de molen, gevuld met streekproducten. Daarbij serveerden ze een zelf gebrouwen blond bier: Brouwvoet.

Gebuurt Den Mostheuvel presenteerde een coupe ‘Den Mostheuvel’, een combinatie van tripel Westmalle-ijs, een saus van ‘most’ (= geplette druiven, verwijzend naar de geschiedenis van de buurt waar vroeger druiven werden geteeld), een Oostmals Drupke (citroenjenever) en een molenkoekje (gemaakt van meel van de molen).

Gebuurt Den Blauwvoet scoorde na deliberatie 12/20, de ijscoupe van Den Mostheuvel was goed voor 18/20. Daarna volgde nog een proef waarbij in één minuut duidelijk moest worden gemaakt waarom een gebuurt de titel verdiende. Na deze test eindigden Den Blauwvoet en Den Mostheuvel op een gedeelde eerste plaats.

De laureaten ontvingen een mooi plakkaat met daarop de vermelding ‘Scherpste Gebuurt’ van Westmalle 2018 om op te hangen in hun buurt. De drie andere ploegen waren: Leemstraat, Congo en Zwarte Wijk. Ook deze buurtgemeenschappen maakten lekkere gerechtjes klaar.

Er was ook een fotowedstrijd met als onderwerp de Scherpenbergmolen. Marcel Versmissen won, Ann Geysen werd tweede en het de derde plek was voor Senne Hendrickx. Er kwamen 67 inzendingen binnen.

Op het molendomein zelf stonden diverse tentjes waar ambachtsmensen (klompen maken, potten draaien, juwelenstand…) aan het werk waren. Er was ook een kinderboerderij en de in werking zijnde molen kon worden bezocht.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio