TriatlonIron Man Lanzarote

Diego Van Looy beste Belg op tiende plaats

Mechelen / Walem / Heffen / Hombeek / Leest / Muizen -

In de Iron Man van Lanzarote werd Diego Van Looy tiende en beste Belg in 9u11'05. De ex-wielerbelofte realiseerde een waanzinnige marathontijd van 2u48’.

Diego Van Looy begon als wielrenner, schoolde zich om tot duatleet en daarna tot triatleet. In het zwemmen komt hij voorlopig ietsje te kort. Maar daar werkt hij hard aan, samen met nieuwe coach Luc Van Lierde. Helaas rendeerde dat nog niet in Lanzarote. “Ik zwom zes minuten trager dan op training op hetzelfde parcours. Dat kwam door de massastart en het feit dat ik op de eerste rij moest starten. Het was een bokswedstrijd. Jammer dat ik de progressie van de winter niet kon tonen.”

Maar de Hombekenaar herpakte zich snel. “Door het slechte zwemmen vertrok ik gefrustreerd en reed ik heel hard op de fiets. Tot aan de 120km had ik de beste tijd. Vanaf dan kreeg ik het wat moeilijk en bleek 250 watt duwen moeilijk op het moordende parcours.”

Vooral in de marathon maakte hij indruk. “De eerste 10km had ik het nog moeilijk, maar dan kwam ik erdoor en kon ik progressief blijven versnellen tot het einde. Een prachtige 2u48’ op zo'n zwaar parcours is grandioos. Ik ben veel beter dan de vorige jaren. Alleen moet alles meezitten en dat was jammer genoeg niet het geval. Mijn werkpunt is het zwemmen. De andere twee onderdelen zijn al top.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio