BEACHVOLLEYBALBelgian Beachvolley ChampionshipGent

Kinebeach geen sant in eigen land

Gent -

Vorig weekend keek iedereen uit hoe Kinebeach Team Destelbergen het er zou vanaf brengen in het zand op het Gentse Sint-Pietersplein.

Zij speelden als het ware een thuismatch en door het feit dat het duo Jo Coenen-Thibaut Vermeeren vorige week in het Limburgse Hechtel-Eksel ei zo na het podium haalde, waren de verwachtingen hoog gespannen. Jo en Thibaut wonnen op zaterdag van Vanneste-Van Hest in hun eerste ontmoeting maar gingen daarna onderuit tegen Nuytens-Witvrouwen zodat de eindtabel voor zondag niet werd gehaald. Ook De Pryck-Poot begon beloftevol tegen Van den Berg-Dedeyne maar gingen eruit tegen Verspecht-Vleugels.

Beter leek het Degruyter-Vandecaveye te vergaan. Zowel Yorven Van der Aa als Andy Van Daele werden geklopt en daarna bleek ook het duo Cornelis-De Volder te licht. Voor de definitieve plaatsing voor de zondagtabel moest het nog Paulides-Balduyck passeren. Nota bene het topduo van hun Kinebeach. In de eerste set werd zij-aan-zij naar de beslissing gegaan maar moesten Tim en Gilles buigen bij 23-25 en de tweede set was er te veel aan.

Zo haalde slechts één duo de eindtabel: Joppe Paulides en Jeroen Balduyck. Maar lang duurde dat op zondag niet. Men moest zich tevredenstellen met een negende plaats na verliespartijen tegen Yentl Van der Aa en Thomas Van Reeth en het Antwerpse duo Oprins-Blondeel.

Bij de U15 tornooien bezetten de Kinebeach duo's voor de vierde keer op rij de eerste vier plaatsen. Er staat dus wel beloftevolle jeugd in het Destelbergse zand.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio