Oud-leraar overleed na frontale botsing met wegpiraat met rijverbod

Familie neemt afscheid van Laurent Vermeersch, slachtoffer van wegpiraat (die niet aangehouden wordt)

Familie neemt afscheid van Laurent Vermeersch, slachtoffer van wegpiraat (die niet aangehouden wordt)

Laurent Vermeersch zal herinnerd worden als een warme en lieve man. Foto: bfr

Staden -

In de Sint-Jan Baptistkerk werd vandaag, dinsdag, afscheid genomen van Laurent Vermeersch, de man die vorige week stierf bij een verkeersongeval in Torhout.

Enkele honderden vrienden en kennissen van de 64-jarige Laurent Vermeersch woonden gisteren de uitvaartplechtigheid bij van de Stadenaar. Hij kwam vorige week om het leven bij een frontale botsing in de Oostendestraat in Torhout. Vermeersch was samen met zijn vrouw en een bevriend koppel op weg naar Brugge, toen Wim B. met zijn bestelwagen frontaal op hen inreed. Terwijl de twee vrouwen zwaargewond geraakte, kwam voor bestuurder Laurent Vermeersch alle hulp te laat. Hij overleefde de klap niet.

Schitterende papa en opa

Tijdens de uitvaartplechtigheid namen zijn twee dochters, Hanne en Ine, het woord. “Het is zo moeilijk om hier te staan. Je was zo'n zorgzame man. Een schitterende papa en opa. De tijd die je met je kleinkinderen hebt kunnen doorbrengen was veel te kort.” Dat hun vader net bij een verkeersongeval om het leven kwam, kunnen de dochters moeilijk vatten. “Jij was altijd zo voorzichtig op de weg.” De getuigenissen van de dochters brachten heel wat emotie teweeg bij de aanwezigen in de kerk.

Ook op het bidprentje staan mooie woorden over Laurent Vermeersch te lezen. “Papa, er is nog zoveel te vertellen. Over wat een eerlijke, correcte mens jij was. Over hoe je je met hart en ziel inzette voor je gezin, je paarden, je moestuin. Over hoe zot je was van je kleinzoontjes, over hoe ongelofelijk graag wij jou zagen. We zijn zo dankbaar voor de ontelbaar veel prachtige herinneringen. We zullen je zo missen papaatje.”

Niet naar onderzoeksrechter

De man die vorige week maandagnacht een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte in Torhout zal niet voor de onderzoeksrechter geleid worden. Wim B. (44) uit Menen reed nochtans zonder rijbewijs en werd al 41 keer veroordeeld. “Het onderzoek gaat wel verder”, aldus het parket.

Een wegpiraat. Het woord werd uitgevonden voor mensen als Wim B. uit Menen. De veertiger was vorige week amper vier dagen vrij uit de gevangenis toen hij al een dodelijk ongeval veroorzaakte. Langs de Oostendestraat miste hij zijn bocht en reed frontaal in op een tegenligger. Laurent Vermeersch, die aan het stuur zat, overleed. Bernadette Roelens die als passagier vanachter zat, ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.

41 veroordelingen

Wim B. zelf raakte ook gewond, maar is ondertussen niet meer in levensgevaar. De man werd in het verleden al 41 keer door de politierechtbank veroordeeld. Hij veroorzaakte het ongeval met de bestelwagen van een vriend én moest op dat moment eigenlijk een rijverbod uitzitten.

De Menenaar ligt nog in het ziekenhuis, maar het parket besliste om hem niet voor te leiden bij de onderzoeksrechter. Hij riskeert dan ook niet om aangehouden te worden. “Het onderzoek wordt uiteraard wel voortgezet”, klinkt het bij het Brugse parket. “Zodat hij zich relatief snel voor de politierechtbank zal moeten verantwoorden.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio