Familie voor het tweede jaar op rij getroffen door brand in schuur

Familie voor het tweede jaar op rij getroffen door brand in schuur

De schuur is alweer zwaar beschadigd. Foto: hsb

Bierbeek -

Voor het tweede jaar op rij is er brand uitgebroken in een schuur van de familie Abts in de Vuilenbosstraat in Bierbeek.

Dat gebeurde dinsdagmiddag. In juni vorig jaar brak in dezelfde schuur al eens brand uit, toen er net stro was opgeslagen. Het hele dak ging toen verloren. Het gezin zelf was toen enkele uren voor de brand uitbrak op vakantie vertrokken. “En ook vandaag waren we eigenlijk van plan om een dagje te gaan fietsen in de Kempen, maar we hadden dat plan afgevoerd door het weer”, zeggen ze. “Gelukkig, want het was verschrikkelijk om vorig jaar vanuit Marokko niets te kunnen doen.”

Het was een buurman die dinsdag de brand opmerkte en de eigenaars verwittigde. Ze snelden onmiddellijk naar de bewuste schuur, en ook de brandweer was snel ter plaatse. “Maar de schade is bijna exact hetzelfde als vorig jaar. Weer is het dak zwaar beschadigd. Gelukkig lag er wel minder stro in dit jaar.”

De koeien die vlak naast de schuur stonden, bleven gelukkig ongedeerd.

“We zijn zo voorzichtig bij het binnen leggen van ons stro. We controleren de temperatuur en de vochtigheid. We zitten al 30 jaar in de stiel, hadden nooit iets voor en nu twee jaar op rij zo'n brand. Dat is niet te begrijpen”, klinkt het. Zelf vermoeden ze dat de brand ontstond door zwerfvuil dat tussen het stro zat en een chemische reactie veroorzaakte. “Maar zeker zullen we het nooit weten. Dit is echt brute pech.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees