Bestuurder wordt niet aangehouden voor dodelijk ongeval

Torhout / Staden / Menen -

De man die vorige week maandagnacht een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte in Torhout, zal niet voor de onderzoeksrechter geleid worden. Wim B. (44) uit Menen reed nochtans zonder rijbewijs en werd al 41 keer veroordeeld.

Een wegpiraat. Het woord is volledig van toepassing op Wim B. uit Menen. De veertiger was vorige week amper vier dagen vrij uit de gevangenis toen hij al een dodelijk ongeval veroorzaakte. Langs de Oostendestraat miste hij zijn bocht en reed frontaal in op een tegenligger. Laurent Vermeersch, die aan het stuur zat, overleed. Bernadette Roelens, die als passagier achteraan zat, ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Wim B. zelf raakte ook gewond, maar is ondertussen niet meer in levensgevaar. De man werd in het verleden al 41 keer door de politierechtbank veroordeeld. Hij veroorzaakte het ongeval met de bestelwagen van een vriend en moest op dat moment eigenlijk een rijverbod uitzitten.

De Menenaar ligt nog in het ziekenhuis, maar het parket besloot om hem niet voor te leiden bij de onderzoeksrechter. “Het onderzoek wordt uiteraard wel voortgezet”, klinkt het bij het Brugse parket. “Zodat hij zich relatief snel voor de politierechtbank zal moeten verantwoorden.”

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio