Lokaal onweer

Lokaal onweer

Het silhouet van een boom tekent zich mooi af dankzij de ondergaande zon in Asse. Foto: Paul Corbeel

We geraken het onweerachtige nog niet kwijt. We blijven de komende dagen in warme vochtige lucht steken waarin buien en onweer ontstaan. Pas tijdens het weekend wordt het rustiger.

Vandaag krijgen we eerst nog zon na het verdwijnen van het mogelijke ochtendgrijs. Na de middag wordt het wisselvalliger en misschien zien we hier of daar een bui of onweer groeien, maar op veel plaatsen blijft het droog. Het wordt alweer zeer warm met temperaturen tot 28 graden. Aan de kust blijft het koeler met 21 graden en een zeebries.

Vanavond gaan de buien verdwijnen en wordt het geleidelijk aan overal droog. De opklaringen worden stilaan talrijker en breder. Later op de nacht vergroot alweer de kans op onweerachtige buien vanaf het zuiden en plaatselijk kunnen ze hevig zijn. De minima liggen tussen 12 en 17 graden.

Donderdag moeten we de hele dag rekening houden met felle onweersbuien. Op sommige plaatsen kan veel neerslag vallen en kan het hagelen. Het wordt plakkerig warm met maxima tot 28 graden.

Vrijdag verwachten we rustiger en iets koeler weer met zon en na de middag misschien enkele buien of onweders. We halen dan 24 graden.

In het weekend wordt het licht wisselvallig. Zaterdag gaat het tot 23 graden en blijft het droog.

Corrigeer

IN HET NIEUWS