Jongen (15) overlijdt na ongeval tijdens zwemles

Jongen (15) overlijdt na ongeval tijdens zwemles

Het gemeentelijk zwembad van Zwevegem. Foto: google street view

Kortrijk / Zwevegem -

Een vijftienjarige jongen die school liep in het Katholiek Orthopedagogisch Centrum ‘De Hoge Kouter’ in Kortrijk, is overleden na een ongeval tijdens de zwemles. Dat bevestigt de school dinsdag.

Het ongeval dateert reeds van 2 mei. Op die dag ging de jongen met een beperking zwemmen in het gemeentelijk zwembad van Zwevegem. Een redder merkte plots op dat hij op de bodem van het bad lag en dook er meteen achter. Hij kon de jongen nog reanimeren maar op 22 mei is hij uiteindelijk gestorven, nadat hij twintig dagen in coma had gelegen.

“We kunnen het dramatische verhaal spijtig genoeg bevestigen”, aldus Nancy Dedeurwaerder, directeur van de groep Rhizo. “Het gaat om een spijtig ongeval. Het ongeval en het overlijden heeft de hele school geraakt. Leerkrachten en leerlingen krijgen psychologische begeleiding. Dat is niet altijd even makkelijk aan te brengen aan zijn medeleerlingen”, vertelt Dedeurwaerder. De jongen zat namelijk in het buitengewoon onderwijs met leerlingen van het type OV1 en OV2. Dat zijn jongeren met een verstandelijke beperking.

De jongen werd vorige zaterdag begraven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees