ROEIEN EK JUNIOREN IN GRAVELINES

Dirk Crois over veertiende plaats van Tristan Vandenbussche: “Geen ontgoochelend resultaat”

Brugge / Roeselare / Kortrijk -

Tristan Vandenbussche (Brugse TR) kwam op het EK voor junioren in het Franse Gravelines niet verder dan de tweede plaats in de C-finale van de skiff, wat hem de veertiende plaats in de eindrangschikking opleverde.

“Ik vind dat zeker geen ontgoochelend resultaat”, aldus coach Dirk Crois. “Zeker niet op basis van de resultaten onlangs in München. Toen al wisten we dat een A-finale in Gravelines moeilijk zou worden. Ik was er zelf niet bij, maar ik kreeg wel de gegevens binnen en daaruit stel ik vast dat Tristan het vooral zaterdag moeilijk had. Tristan heeft het soms nog iets te moeilijk met de wedstrijdomstandigheden. Dat was zo in München en dat was zaterdag niet anders in Gravelines. Woelig water en veel wind liggen hem niet, en dan is het voor hem complex om een goede wedstrijd te roeien. Zondag waren die omstandigheden anders en beter, en daar kadert zijn tweede plaats in de C-finale ook in. Tristan ondervond ook dat roeien in skiff anders is dan in dubbel.”

De Bruggeling kroonde zich vorig jaar in de dubbeltwee nog tot vice-Europese kampioen. “We weten waar we nu moeten aan werken”, besloot Crois. “Tristan heeft nog een hele weg af te leggen. Hij kan echter nog veel progressie maken. Hij is amper 17 en pas aan zijn tweede seizoen op internationaal niveau bezig. In augustus is er nog het WK. We zien wel of hij daar geraakt. Bijleren is nu het belangrijkste.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio