Hooi vat vuur bij landbouwbedrijf in Postel

Mol - Bij een akkerbouwbedrijf in Mol-Postel heeft het dinsdagavond gebrand. Balen verpakt hooi naast een schuur hadden vuur gevat. De schade bleef beperkt, maar de brandweer moest wel extra tankwagens laten aanrukken.

De brand bij het akkerbouwbedrijf ontstond dinsdagavond rond 22.15u. Buiten een opslagschuur lagen balen verpakt hooi en autobanden. De hooibalen vlogen om een nog onbekende reden in brand en het vuur sloeg over op de autobanden waardoor het snel aanwakkerde.

De brandweerkorpsen van Brandweerzone Kempen kwamen snel ter plaatse. Met behulp van een bulldozer met vork konden de pakken hooi worden uitgespreid zodat er vlotter kon worden geblust. Om voldoende bluswater te hebben, werd wel assistentie gevraagd van de naburige Brandweerzone Taxandria. 

De schade blijft beperkt. Zo is de nabijgelegen schuur met materiaal gevrijwaard gebleven. De brandweer moest wel lange tijd nablussen. De oorzaak is nog onbekend. Wel onderzoekt de politie of er eventueel kwaad opzet in het spel zit wegens een aantal verdachte branden die maandag en dinsdag in de regio hebben plaatsgehad. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio