Rechtbank spreekt Eandis vrij voor dodelijke gasexplosie in Turnhout

Rechtbank spreekt Eandis vrij voor dodelijke gasexplosie in Turnhout

Foto: HO

Turnhout / Oud-Turnhout -

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft distributienetbeheerder Eandis vrijgesproken voor een gasexplosie met dodelijke afloop in november 2015 in Turnhout. Ook twee werknemers van een onderaannemer gaan vrijuit bij gebrek aan bewijzen dat ze in de fout gingen.

Bij de gasexplosie kwamen twee zeventigers, de bewoners van het huis, om het leven. De gasexplosie deed zich voor in de Korte Veldstraat in Turnhout.

Volgens het openbaar ministerie was de explosie het gevolg van een slechte aansluiting 8,5 jaar voordien. De aanklager vorderde daarom enkele weken geleden een straf met uitstel voor Eandis voor onopzettelijke doding van de twee zeventigers. De advocaat van Eandis verzette zich. Hij benadrukte dat er nooit eerder een probleem was opgedoken. Volgens hem was het mogelijk dat er in de weken voor de explosie iemand anders aan de gasinstallatie had gewerkt.

De rechtbank oordeelt nu ook dat er te weinig bewijzen zijn dat de explosie een gevolg is van een slechte aansluiting 8,5 jaar voordien.

Corrigeer

MEER NIEUWS