KRACHTBAL Beker van VlaanderenLAGERE

Hoger Op Beitem in de wolken met de dubbel

Hoger Op Beitem in de wolken met de dubbel

De Beitemse krachtbalfamilie bouwde een feestje na de bekerwinst tegen Temse. Foto: jJAN VANHECKE

Roeselare -

Het mannenteam van Hoger Op Beitem, dat uitkomt in bevordering, griste na de titel ook de Beker van Vlaanderen in lagere afdeling mee naar huis.

“We wisten dat we met Temse een goede tegenstander tegenover ons kregen”, blikt kapitein Karel Deleye terug op de bekerfinale. “Daarom nam ik twee worpen per aanval voor mijn rekening en speelde ik mijn ervaring als achterman uit. Dat loonde, want we konden al vlug een geruststellende kloof slaan. In de tweede helft kreeg ik een dipje, maar de jonge Robbe Vander Stichele speelde prima op de achterpositie. Temse nam risico's met rugworpen, maar wij wonnen verdiend met 26-13. Leuk is ook dat al onze spelers op het veld kwamen, terwijl Temse geen vervangingen doorvoerde.”

“Ikzelf heb jarenlang in eerste afdeling gespeeld, maar ik wou absoluut nog eens samen met mijn makkers de beker winnen”, besluit Deleye. “Ons ervaren team heeft een prima seizoen achter de rug. Tegen de jongere spelers moet je het niet altijd fysiek proberen te spelen. Met gezond krachtbalverstand kom je al heel ver. Na de promotie zullen we zeker niet kansloos zijn in derde, dat hebben we in de bekerfinale bewezen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio