Nog altijd kans op fel onweer

Nog altijd kans op fel onweer

De zon werpt in Korbeek-Lo nog enkele laatste stralen over de velden vooraleer een onweerszone het opnieuw overneemt. Foto: Marijke Broothaers

Een hoge luchtvochtigheid en warme lucht die pijlsnel stijgt: meer hebben we niet nodig om donderwolken te maken. Bovendien komt de volgende uren een meer gestructureerde onweerszone opzetten uit het zuiden. Pas in het weekend lijken de weerkaarten op te drogen.

Vandaag zijn er al voor de middag stevige buien, lokaal met onweer. Het kwik racet in het binnenland naar 25 graden en meer. De onweerskans wordt dus groter. Plaatselijk kan er wat hagel vallen en is er veel neerslag op korte tijd. Tussendoor schijnt de zon en voelen we plakkerige warmte. Voor de hooikoortspatiënten is het slecht weer.

Vannacht wordt de ­buienkans in het westen en het centrum geleidelijk kleiner. In het oosten blijven buien mogelijk. De wind waait zwak uit het zuidwesten tot het westen. Minima rond 15 graden.

De westelijke wind wakkert vrijdag wat aan en brengt ons minder hete lucht: maxima rond 22 graden. Toch moeten we rekening houden met enkele regenbuien, lokaal met onweer.

Zaterdag is er wat meer bewolking, maar op een lokaal spatje motregen na blijft het droog. Maxima rond 22 graden.

Zondag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Bij een aangenaam briesje schommelen de maxima rond 24 graden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS