In september neemt "De Klimaatbende" de Kollebloem in

Zes lagere scholen zetten plechtig hun krabbel onder het klimaatcharter

De zes basisscholen van Destelbergen en Heusden beleefden dinsdag een plechtig momentje, toen schepenen Elsie Sierens, Raymond Luyckx en André De Groote de schoolpoort kwamen binnengefietst om er samen het klimaatcharter te ondertekenen. Begin volgend schooljaar gaat het traject “De Klimaatbende” van start met een feestelijke kick-off op 19 september in De Kollebloem.

Dat er in de scholen van Destelbergen en Heusden volop aan milieu-educatie wordt gedaan, is natuurlijk geen nieuws. Door de jaren heen is  een netoverschrijdende samenwerking ontstaan tussen de gemeentescholen Destelbergen en sportbasisschool Heusden, de vrije basisscholen Wonderwijs, De Parel, Pius X en de gemeenschapsschool De Klaver. De uitdaging voor de toekomst zijn duurzaamheid, het klimaat en de vergroening van de speelplaatsen. Maar er is ook al nieuws voor volgend schooljaar: de MOS-coördinatie heeft Destelbergen samen met Maldegem uitgekozen als pilootgemeente voor de opstart van het klimaattraject “De Klimaatbende” in Oost-Vlaanderen. De ondertekening van het klimaatcharter van dinsdag was meteen het officiële engagement om zich de komende jaren in te zetten voor het klimaat.  De CO2-besparing op de respectieve scholen is daar een van de doelstellingen van. De Sportbasisschool van Heusden had dinsdag in elk geval al een petitie klaar met daarin een pleidooi voor betere luchtkwaliteit. Iets dat momenteel al volop de aandacht krijgt in de gemeente door het meetproject “Curieuzeneuzen.”

Kick-off “De Klimaatbende” op 19 september in domein De Kollebloem in de Leenstraat. Na een lange en hopelijk ook warme zomervakantie. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio